• nb
  • Home
  • Nyheter
  • Meget bra juli måned for hotellene i Kristiansand

Meget bra juli måned for hotellene i Kristiansand

Selv om sommersesongen langt fra er over her i sør, så er det veldig hyggelig å melde at hotellene i Kristiansand kan se tilbake på en meget god juli måned.

Ferske tall fra Benchmarking Alliances viser at hotellene i Kristiansand i juli måned oppnådde en gjennomsnittlig døgnpris på kr. 1315,04. Det er en økning på hele 8 % sammenlignet med 2015.

Og for oss som husker tilbake til 2015 så var dette et "all time high" år for hotellene i Kristiansand, hvor man oppnådde landets høyeste snittpris og belegg i juli. All grunn til å være fornøyde med andre ord.

Mer lønnsom drift for hotellene i juli

Hotellene i Kristiansand har hatt en økning på 3 % i RevPar i juli sammenlignet med 2015. Gjennomsnitlig RevPar havnet på 1177,15, og forteller oss at hotellene har hatt en enda mer lønnsom drift i juli i år enn juli i fjor.

Som nevnt så var juli i fjoråret et rekordår for hotellene i Kristiansand, og man oppnådde et gjennomsnittsbelegg på hele 93,26 %. Dette skulle det noe til å matche, og vi ser at gjennomsnittsbelegget har gått ned med 4 %, og havnet ut på 89,51 % for juli.

Forklaringer

RevPAR gir en viktig indikasjon på hotellenes muligheter for lønnsom drift. RevPAR (Revenue per available room – Losjiinntekt per tilgjengelige rom) fremkommer ved at man multipliserer snittprisene med belegget. Eksempel: Et belegg på 60 % og pris på NOK 1.000 gir en RevPAR på NOK 600 (0,6 * 1.000)

Snittpris = losjiomsetning* / solgte rom (*) Mva og frokost er altså ikke med.

Belegg = belagte rom / tilgjengelige rom (vanligvis i %, men når vi regner ut RevPAR er belegget mellom 0 og 1, for eksempel er 70 % = 0,7). Vær obs på at belegget svinger innenfor en by. Sentral beliggenhet betyr ofte høyere belegg.

Følgende hoteller rapporterer til Benchmarking Alliance:

Best Western Hotel Norge, Clarion Hotel Ernst, Comfort Hotel Kristiansand, First Hotel Yess!, Radisson Blu Caledonien Hotel, Scandic Bystranda, Scandic Dyreparken, Thon Hotel Sørlandet (tidl. Quality), Thon Hotel Wergeland

Tirsdagskonsert på Fiskebrygga (Foto: A.Read@Visit Sørlandet)

Tirsdagskonsert på Fiskebrygga (Foto: A.Read@Visit Sørlandet)

Tagger:

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative