• nb
  • Home
  • Nyheter
  • Meget god august måned for hotellene i Kristiansand

Meget god august måned for hotellene i Kristiansand

Hotellene i Kristiansand kan se tilbake på en meget god august måned med 10 % prisvekst og 12% økning i belegg sammenlignet med fjoråret. 

Tall fra Benchmarking Alliances viser at hotellene i Kristiansand fikk en gjennomsnittlig RevPar på 734 kroner i august. Dette er en økning på 23 % sammenlignet med august i fjor.

Gjennomsnittlig beleggsprosent for august endte på 76 % og snittprisen ble på 962 kroner.

Tross 130 færre hotellrom i markedet (Caledonien har kun 75 rom som følge av totalrenovering av hotellet) sammenlignet med i fjor, er resultatene for årets august svært positive.

God pågang i ferie/fritidsmarkedet første del av august i kombinasjon med en bra start på "høsten" med møter og mye aktivitet fra næringslivet er  tilbakemeldingene fra hotellene på årsak til den positive utviklingen.

Forklaringer

RevPAR gir en viktig indikasjon på hotellenes muligheter for lønnsom drift. RevPAR (Revenue per available room – Losjiinntekt per tilgjengelige rom) fremkommer ved at man multipliserer snittprisene med belegget. Eksempel: Et belegg på 60 % og pris på NOK 1.000 gir en RevPAR på NOK 600 (0,6 * 1.000)

Snittpris = losjiomsetning* / solgte rom (*) Mva og frokost er altså ikke med

Belegg = belagte rom / tilgjengelige rom (vanligvis i %, men når vi regner ut RevPAR er belegget mellom 0 og 1, for eksempel er 70 % = 0,7). Vær obs på at belegget svinger innenfor en by. Sentral beliggenhet betyr ofte høyere belegg.

Følgende hoteller rapporterer til Benchmarking Alliance:

Clarion Hotel Ernst, Comfort Hotel Kristiansand, Best Western Plus Hotel Norge, Scandic Kristiansand Bystranda, Scandic Sørlandet , Radisson Blu Caledonien Hotel, Dyreparken Hotel, Thon Hotel Kristiansand, Thon Hotel Wergeland

LagreLagre

Tagger:

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative