• nb

USUS setter preg på besøk fra Kina-ambassadør

Kinas ambassadør i Norge besøker Kristiansand for første gang 15.-17. april. USUS-partnere skal bidra med både konsert, lokalmat, presentasjoner og Dyreparken-besøk.

Hildegunn Skage Teinum- Vi er invitert av Business Region Kristiansand til å lage et reiselivsarrangement under besøket til ambassadøren. Vi har invitert noen av aktørene i USUS som vi vet har produkter som kineserne er interessert i, og som har planer om å satse på blant annet det kinesiske markedet, opplyser Hildegunn Skage Teinum (bildet til høyre).

Hun er webredaktør i USUS og vår egen koordinator for opplegget for USUS-partnerne.

Fyldig program i Kristiansand

15.-17. april kommer Kinas ambassadør i Norge, Wang Min (bildet til høyre), på offisielt besøk til Kristiansand, invitert av Kristiansand kommune. (Foto: Kinas ambassade)

Det er første gang Kristiansand har offisielt besøk av Kinas ambassadør i Norge. Les mer om Kina-ambassadørens besøk på Kristiansand kommunes hjemmesider

Ambassadøren skal i løpet av tiden i Kristiansand blant annet besøke bedriften Elkem (eid av kinesere), møte ledelsen ved Universitetet i Agder (UiA), få sightseeing i byen, og gå i Dyreparken.

Og så skal Wang Min altså bli oppdatert på Sørlandet reiseliv ved hjelp av USUS-partnere og USUS-klyngen.

Skal skape nettverksarena med Kina

Under besøket åpnes Kristiansandsregionens Kinaforum. Hensikten er å få en oversikt over regionale ressurspersoner og miljøer når det gjelder Kina. Forumet skal også markedsføre selskaper og aktiviteter i regionen.

Det skal skapes en nettverksarena som gir gode muligheter for å styrke en internasjonal satsing overfor Kina spesielt. USUS skal delta på møtet om Kinaforumet.

Kilden og Under

«USUS-dagen» for ambassadøren blir tirsdag 17. august. Da arrangerer USUS-partner Kilden en minikonsert med Kristiansand Symfoniorkester (KSO), i tillegg til å fortelle om Kilden teater- og konserthus.

Gaute Ubostad fra USUS-partnerne Lindesnes Havhotell og Rosfjord Strandhotell vil fortelle ambassadøren spesielt om planene om Under ved Lindesnes. Det dreier seg om undervannsrestauranten som blir verdens største og Europas første når den åpner i 2019. Les artikkel om Under på Visit Norway/Visit Sørlandets websider

Under har fått en enorm medieoppmerksomhet over hele verden (les USUS-artikkel). Restauranten regnes for å bli en ny nasjonal attraksjon for Norge, og har selvsagt potensial til å trekke reiselystne kinesere.

Lindesnes Havhotell deltar også i et samarbeid med Eikerapen gjestegard og det nye hotellet i Mandal om markedsføring overfor det kinesiske markedet. Les USUS-artikkel om Kina-samarbeidet

Chinavia og Reinhartsen

Kirsti M HjemdahlKirsti Mathiesen Hjemdahl (bildet til høyre), forskningsansvarlig i USUS, skal gi ambassadøren innføring i hva USUS er og hvordan næringsklyngen jobber.

Digitalrådgiver Simen Strømme Lian i USUS skal fokusere på potensialet Sørlandet har overfor kineserne. USUS har tidligere deltatt i forskningsprosjektet Chinavia (les USUS-artikkel), som blant annet utforsket hvordan skandinaviske land kan trekke turister fra Kina.

Hildegunn Skage Teinum opplyser at ambassadøren etterpå skal være med på tur med sightseeingbåten MS Maarten. Om bord skal Wang Min få kose seg med lokalmat fra USUS-satsingen #SpisSørlandet.

- Vi har invitert med noen andre aktører i landsdelen som jobber med eller er interessante for kinesiske turister. Kommunen vil vise fram skjærgården med tur til Skippergada. Reidar Fredriksen fra Reinhartsen vil servere smakebiter fra #SpisSørlandet; fisk, ost, syltetøy, kjeks, pølser og spekemat fra lokale produsenter. Fredriksen vil sette sammen en smak av Sørlandet, forteller Teinum.

Reinhartsen er selvsagt USUS-partner. Den kjente fisk- og lokalmatbutikken vant nylig Sjømatprisen, som ble delt ut på konferansen Sjømat på Sørlandet i Lyngdal 4. april 2018. Les USUS-artikkel om Sjømat-prisen til Reinhartsen

I løpet av dagene i Kristiansand skal ambassadør Wang Min selvsagt også besøke USUS-partner Dyreparken. Der skal konserndirektør Per Arnstein Aamot fortelle om bedriften sin og hva den betyr for reiselivet på Sørlandet.

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative