• nb

Røyland gård finalist i Årets lokalmatgründer 2018

Røyland gård i Birkenes er en av seks finalister fra hele Norge som kjemper om den gjeve prisen Årets lokalmatgründer 2018.

- Dette var skikkelig stas. Det er en spennende pris og en stor anerkjennelse. Takk til juryen for æren av å være en av finalistene. Kjempemoro, sier Gunnar Sagstuen.

Han er daglig leder for lokalmatbedriften Røyland gård – USUS-partner, selvsagt – som ligger i Birkenes kommune. Sagstuen er blant annet en av krumtappene i #SpisSørlandet, USUS' satsing på lokalmat som reason to go til Sørlandet.

Pris til hardtarbeide idémakere

Nå er Røyland gård en av seks norske bedrifter som er kommet til finalen i konkurransen Årets lokalmatgründer 2018.

Prisen skal gå til Norges beste gründer innen lokalmat og entreprenørskap. Kåringen er et samarbeid mellom Hanen (næringsorganisasjon for bygdeturisme og lokalmat), dagligvarekjeden Meny (NorgesGruppen) og avisa Nationen.

Kåringen skal bidra til å fremme norsk lokalmatproduksjon, og den skal «hedre hardtarbeidende gründere, produsenter og idemakere rundt om i Norge», for å sitere fra Hanens nettside.

Ikke første gjeve pris for Røyland gård

På bildet øverst ser du Gunnar Sagstuen sammen med kona Pernille Vea (i midten). Bildet er tatt da Røyland gård ble overrakt tre andre gjeve utmerkelser for ypperlig lokalmat, nemlig Spesialitet-merket fra Matmerk. Røyland fikk utmerkelsene for sitt førsteklasses syltetøy. Til høyre Marit Strand, prosjektleder i Matmerk. (Foto: Inge T. Dalen, USUS)

I første runde ble Røyland gård nominert til kåringen av Årets lokalmatgründer. Deretter ble de nominerte bedriftene nøye vurdert av en sterk fagjury bestående av folk fra matbransjen, reiselivet og mediene.

Håper USUS-partnerne vil stemme på Røyland gård

Juryen valgte ut seks finalister som blant annet vil bli fyldig presentert i Nationen i løpet av sommeren. Og en av dem er altså USUS-partner fra Birkenes. Finalistene ellers er fra hele landet.

Fra 20. august kan hvem som helst stemme på sin favoritt som Årets lokalmatgründer. 14. september skal prisen deles ut til den verdige vinneren på Dyrsku’n i Seljord.

Gunnar Sagstuen håper selvsagt at de gode kollegene hos USUS-partnerne vil sørge for en flom av stemmer i retning Røyland gård.

Ble paff av finaleplassen

Sagstuen forteller om da han ble ringt opp av Nationen med beskjed om finaleplassen:

- Vi ble veldig paffe. «Hei, jeg har en gledelig nyhet til deg.» Jeg trodde først det var en selger.

- Hvorfor ble Røyland gård håndplukket til finalen, tror du?

- Vi har spurt oss selv om det samme. Jeg håper at det er på grunn av filosofien vår med å utnytte råvarer og lokale produkter; det er grunnfilosofien hos oss.

Seier i kåringen vil bety mye

Sagstuen sier dette om en eventuell gullplass i kåringen av Årets lokalmatgründer 2018:

- Hvis vi skulle være så heldige å gå seirende ut, vil det bety mye i forhold til å realisere planene våre. Alt går lettere når man får en slik anerkjennelse, og andre folk sier man gjør noe bra. Det kan bli tettere samarbeid med NorgesGruppen og oppfølging for å få ut produktene, sier en spent Gunnar Sagstuen.

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative