• nb

Raet nasjonalpark gir bedre markedsføring av Sørlandets skjærgård

Sørlandets første nasjonalpark, Raet, åpnes offisielt søndag 13. august.

- Vi gleder oss. Dette er stort for Sørlandet, sier Heidi Sørvig (bildet til høyre), daglig leder i USUS.

Hun ser store muligheter for markedsføring av skjærgården. Spesielt når det gjelder matopplevelser og internasjonalt marked.

- Åpningen av Sørlandets første nasjonalpark, marin sådan, representerer en spennende milepel i forhold til å markedsføre og utvikle kystlinja til å bli en reason to go til Sørlandet, fastslår Sørvig.

Muligheter for mange USUS-partnere

Søndag 13. august 2017 foregår den offisielle åpningen av Sørlandets første nasjonalpark, Raet. Åpningen er lagt til den spesielle stranda Spornes (bildet øverst) på Tromøya i Arendal.

Raet nasjonalpark omfatter store kystområder i både Grimstad, Arendal og Tvedestrand kommune. Mange av partnerbedriftene i USUS er lokalisert innenfor nasjonalparkområdet eller i umiddelbar nærhet.

Vitensenteret Sørlandet sentralt i arrangementet

Søndag blir det offisiell åpningsforestilling for store og små på Spornes. Det  blir både taler, musikk, dans og servering av lokalmat.

Fylkesmannen, som leder arrangementet, lover stands, aktiviteter, utforskning og moro for hele familien. USUS-partner Vitensenteret Sørlandet er sterkt involvert i åpningsdagens opplevelser også.

Det blir taler av blant andre klima- og miljøminister Vidar Helgesen og ordførerne i både Grimstad, Arendal og Tvedestrand.

- Spydspiss for skjærgården

- En nasjonalpark med internasjonal appell blir på mange måter en spydspiss for skjærgården på Sørlandet, sammen med de andre opplevelsene i skjærgården vår, utdyper Heidi Sørvig.

- Jeg nevner da Norges sydspiss Lindesnes fyr som nasjonalt merke, uthavnene, fyrene og tradisjonene man har for å bruke skjærgården som rekreasjonsområde og hente opp matdelikatesser, fisk og skalldyr, hele året.

Vil oppleve både skjærgård og "landsbyer"

Sørvig peker at på skjærgården på Sørlandet gjerne har et eksotisk preg for utenlandske gjester:

- Matopplevelsene gir spennende grunnlag for hvordan vi kan bruke skjærgården for å gjøre oss mer attraktive for internasjonale gjester. Skjærgården vår er spesiell, med den tette forbindelsen mellom by, uthavn og havn, et relativt mildt klima hele året, en beskyttet skjærgård sammenlignet med andre land, og den særpregede bebyggelsen, uten at det er nedbygd.

Sørvig understreker at gjestenes opplevelse av Raet nasjonalpark og skjærgården også omfatter byene:

- En besøkende vil oppfatte at når de er i Grimstad, Arendal eller Tvedestrand, er de i nasjonalparken. Vi har en fordel her, med at byene nesten ligger i nasjonalparken. I internasjonal kontekst er det sjarmerende "landsbyer"; «charming villages om the coastline». Det blir det samme som at vi valfarter til italienske landsbyer, sier USUS-lederen.

USUS skal lære av svenskene

Sørvig mener Raet nasjonalpark kan gi spennende muligheter når det gjelder satsingen på lokalmat.

- En nasjonalpark kan være en drakraft for å utvikle nye produkter og opplevelser, spesielt i forhold til nye sesonger. Nå skal vi jo samles i september på Bjellandstrand gård, midt i nasjonalparken. Da har vi invitert Jill A. Pabst fra Turistrådet Västsverige, som skal dele erfaringer med å utvikle nye sesonger basert på skjærgården og matopplevelser i skjærgården. Det er dyktige aktører vi kan lære av; hvordan er det bedrifter langs denne skjærgårdslinja har skapt butikk og nye lønnsomme sesonger.

- Dette kan være veldig positivt for USUS-bedrifter. Jobben består jo i å få til vern og bruk i nasjonalparken. Det skal utvikles næring i forbindelse med nasjonalparken, understreker Heidi Sørvig.

Les mer om workshopen i #SpisSørlandet og meld deg på

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative