• nb

Nøgne Ø sultne på mer samarbeid med lokalmat-bedrifter i USUS

Bryggeriet Nøgne Ø bruker USUS svært aktivt, og inngår fruktbart samarbeid med flere og flere lokalmatbedrifter i klyngen.

- Det blir bare mer og mer viktig å bruke alle som er rundt seg. I USUS-klyngen har jeg møtt mange bedrifter som vi har et godt forhold til, bekrefter Tom Sætra-Pedersen (bildet; foto: Nøgne Ø).

Han er salgssjef for bryggeriet Nøgne Ø i Grimstad. Nøgne Ø er selvsagt USUS-partner. Og Sætra-Pedersen mener bedriften hans har stor nytte av klyngen, og han fremhever spesielt samlingene.

Øl og pølser var en suksess

Vi fortalte nylig på usus.no at Nøgne Ø og ekteparet Zwilgmeyer har funnet hverandre gjennom USUS. Zwilgmeyers driver USUS-partnerne Linns Lysstøperi og Ragnvalds Pølsemakeri på Sandøya i Tvedestrand.

Fredag 3. november 2017 gjennomførte Nøgne Ø og Zwilgmeyer en aften med pølser og øl sammen, på Nødingen Pub i Grimstad. Nødingen er bryggeriets eget utelivstilbud. Tidligere har Nøgne Ø brukt ulike food trucks for å ha et mattilbud på puben.

- Jeg kom inn som representant i USUS, og traff Linn Zwilgmeyer for første gang. Og så utviklet det seg til vennskap og faglig interesse. Dette er et samarbeid som har utviklet seg gjennom USUS, fortalte Sætra-Pedersen om bakgrunnen.

Vil øke tilstedeværelsen på Sørlandet

Zwilgmeyers er ikke de eneste USUS-partnerne Nøgne Ø jobber sammen med, til felles nytte og glede. Samarbeidet er en del av bryggeriets nye strategi.

- Vi har lagt mest vekt på eksportmarkedet, og vi vil fortsette med den delen av virksomheten. Men vi vil øke tilstedeværelsen vår på Sørlandet, opplyser Sætra-Pedersen.

USUS-klyngen er en god kilde til å oppfylle det målet.

- Vi ønsker å spille på lokale leverandører med mat og øl. Lokale produkter er ekstremt populært. Vi vil absolutt utvide det samarbeidet. Samarbeid er viktig. Vi kommer bare så og så langt ved å stå alene, fastslår salgssjefen.

Funnet tonen med Hesnes også

- Jeg har vært ansatt i bare et år i Nøgne Ø. Jeg ble introdusert til USUS-samarbeidet og #SpisSørlandet. Jeg traff mange folk på samlingene. Jeg kom også i kontakt med Bjørnar Amdahl på Hesnes kjøkken, forteller Sætra-Pedersen.

Kokken på Hesnes gartneri og kjøkken (USUS-partnere) har komponert menyene til serveringen når bryggeriet har omvisning for grupper; en sommermeny og en for resten av året.

Menyene er komponert rundt fire ulike øl og sake (japansk risvin) fra Nøgne Ø. Og det er selvsagt brukt lokale råvarer. Blant annet spesialkjeksene fra Hesnes kjøkken.

I parentes bemerker vi at Hesnes gartneri og kjøkken nylig ble tildelt spesialitetsmerket fra Matmerk, nettopp for bedriftens hjemmebakte kjeks.

Ost, pølser og røkelaks til øl

Nøgne Ø har også sansen for kombinasjonen ost og øl, og bruker med glede osten Rødlin fra Tjamsland gård (USUS-partner).

Tjamsland har også fått spesialitetsmerket fra Matmerk for denne osten, pluss for osten Rosalita. Ostene er oppkalt etter kuene som produserer råvarene.

- Og så bruker vi pølser fra Jens Eide og røkelaks fra Reinhartsen. Det er mange av USUS-partnerne vi bruker til å levere produkter. Og så er det Hjemme hos Wenche, vår lojale kunde. De var en av de første som tok inn Nøgne Ø. De har vært gode ambassadører for oss, roser Sætra-Pedersen.

Gi og få blir vinn-vinn

Han nevner en annen god USUS-partner også:

- Når Strand hotel Fevik har kurs og konferanser, og ønsker å ha aktiviteter, sender de ofte gjestene til oss. Vi jobber med å utvikle tettere samarbeid om hva de kan selge til sine kunder, opplyser salgssjefen.

Han setter pris på samarbeid med så mange, og flere skal det også bli.

- Det er veldig spennende. Jeg har tro på det å velge ut produkter som vi mener egner seg hos oss. Det er flere som har tatt inn produktene våre også. Vi har hatt smakinger på mange av hotellene og restaurantene. Det blir både gi og få, og en vinn-vinn-situasjon for oss, sier en fornøyd salgssjef Tom Sætra-Pedersen hos Nøgne Ø i Grimstad.

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative