• nb

VRI-prosjekt i USUS: Har fått 150.000 til matsatsing

Workshop SpisSørlandet

USUS har fått 150.000 kroner fra VRI Agder til satsing på mat. Matboksen-lederen lover spennende oppfølging på Sjømatkonferansen i april.

- Vi ønsker å legge til rette for en stor satsing og har store ambisjoner, sier Åse Hodne Hørsdal, leder av Matboksen i USUS.

Bakgrunnen er at VRI Agder har 500.000 kroner disponibelt årlig til USUS’ forsknings- og innovasjonsbehov. Styringsgruppen i USUS har nylig avgjort at 150.000 kroner av disse skal gå til matsatsing.

Det er også fordelt 150.000 kroner til kultur og 200.000 kroner til USUS KPI.

Dedikert Usus-satsing på mat

Hørsdal ledet en mat-workshop på Vinterkonferansen 26.-27. januar 2015 (hovedbildet).

- Vi fikk veldig mange gode innspill på matworkshopen. Disse innspillene jobber vi konkret med. Det kom fram hos både inFuture og Anita Krohn Traaseth at mat blir en viktig del av opplevelsesnæringen, og det har vi selvsagt tatt til oss, sier Hørsdal.

Men foreløpig vil hun kun servere appetittvekkere:

- Uten at jeg kan gå i detalj, blir det en oppfølgingsworkshop på konferansen Sjømat på Sørlandet, torsdag 16. Da skal vi jobbe videre med planen. Jeg skal ikke si så mye, men det er en dedikert satsing på mat gjennom USUS-bedriftene. Den kommer vi til å følge opp i hele 2015, sier Hørsdal.

- Vær med på sjømatkonferansen

Matboksen-lederen oppfordrer alle som har interesse av mat, reiseliv og opplevelsesnæringen å delta på konferansen Sjømat på Sørlandet på Rosfjord strandhotell i Lyngdal 14.-16. april 2015:

- Jeg synes vi skal berømme Gaute Ubostad, som står i spissen for en så bra faglig konferanse. Det er jo helt i tråd med det som USUS-bedriftene vil med hensyn til videre matutvikling.

- Rosfjord strandhotell og Fiskeeksperten Reinhartsen fra USUS-klyngen, pluss ASKO, er sammen om å lage dette flotte arrangementet, som er en viktig arena for nettverksbygging. En slik arena er med på å forsterke klyngeeffekten og videre utvikling på en spennende og slagkraftig måte, mener Åse Hodne Hørsdal.

Spor fra din side.

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative