• nb

SpisSørlandet

Matboksen er en vektøykasse for bedrifter som har et dedikert fokus på å skape og utvikle matopplevelser som genererer publikumsutvikling og gjenkjøp. Å tilby gjester en godt måltid er en viktig del av totalopplevelsen. Markedet viser vekst og et økt potensiale i gjester som verdsetter ekte, ærlig og smakfull mat hvor historie, identitet og opprinnelse er tilleggsverdier og skaper en særegen matopplevelse.

Matboksen vil være rettet mot Usus bedrifters ønsker og behov innen mat og matopplevelser og danne grunnlag for aktiviteter og rådgivning som skal være med å løfte bedriften videre, enten alene eller i samarbeid med andre bedrifter. Matboksen vil også være en kanal for relevante nyheter og rapporter innen mat og måltidsopplevelser.

Matboksen kan bistå med følgende:

  • Rådgivning tll bedrifter og henvisning til kompetanseaktører innen mat
  • Vurdere muligheter for å starte prosjekter som kan utvikle mat og matoplevelser
  • Bistand til å finne aktuelle samarbeidspartnere - innad i klyngen eller utenfor - samt i virkemiddelapparatet
  • Henvisning til lokalmataktører i Agder og andre fylker - hvordan finne lokalmat produkter?
  • Tilgang til faglige rapporter
  • Oversikt over matnettverk i regionen
  • Koordinere med andre tilbud i regionen, informere om kurs/konferanser og andre aktivieteter som kan være relevante for Usus bedrifter
  • Tilgang til FB-gruppen Usus matboksen (for Usus-medlemmer) hvor relavant info legges ut

Aktiviteter
Matboksen vil etter behov arrangere workshoper med formål om å oppdatere hverandre om hva som skjer samt sette fokus på aktuelle tema. Vi vil vurdere mulighet for å arrangere egne aktiviteter (studietur, kurs, etc) dersom behovet er tilstede og ikke tilbys via andre aktører i Agder.

Nettverk av matopplevelser med særpreg
Som et resultat av matboksen er det generert et bedriftsnettverk bestående av flere bedrifter fra Usus-klyngen med formål om å skape matopplevelser med særpreg, hvor bruk av lokal mat vil være et viktig element. Målsetning er at samarbeidet, hvor anbefaling av hverandre er sentralt, skal føre til økt gjenkjøp og utvikling av nye gjestestrømmer.

KONTAKT

Synnøve Aabrekk, USUS

Fisk
Asparges
Jordbær
Øl
Kjøtt
Krabbe

Kommentarer (2)

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative