• nb

Nytt om mat

Reinhartsen helt konge i Stavanger

Reinhartsen helt konge i Stavanger

Denne uken har Reinhartsen levert sjømat fra Sørlandet til H.K.H Kronprinsens SIKT konferanse 2018. Reinhartsen var rett og slett helt konge i Stavanger.

Les mer

Nytt fra #SpisSørlandet

Nytt fra #SpisSørlandet

Vi er i innspurten med to store begivenheter: Mat i sentrum på torvet i Kristiansand 1. september og Matstreif i Oslo 7.- 8. september.

Les mer

Røyland gård finalist i Årets lokalmatgründer 2018

Røyland gård finalist i Årets lokalmatgründer 2018

Røyland gård i Birkenes er en av seks finalister fra hele Norge som kjemper om den gjeve prisen Årets lokalmatgründer 2018.

Les mer

Er din bedrift klar for de krevende gjestene på Under?

Er din bedrift klar for de krevende gjestene på Under?

Inne i undervannsrestauranten Under

Er bedriften din klar for å begeistre de krevende gjestene som kommer til Sørlandet på grunn av Under?

Les mer

Terningkast 6 til #SpisSørlandet

Terningkast 6 til #SpisSørlandet

Begeistrede mat-journalister på Sørlandsbesøk gir full pott til #SpisSørlandet.

Les mer

Reinhartsen går foran i kampen mot plast i havet

Reinhartsen går foran i kampen mot plast i havet

Reinhartsen kutter ut plastposer, og er først i Norge med å tilby kundene sine siste nytt i nedbrytbare bæreposer.

Les mer

Arrangerer tang-festival sammen i sommer: Lindesnes fyr og Odderøya museumshavn i unikt USUS-samarbeid

Arrangerer tang-festival sammen i sommer: Lindesnes fyr og Odderøya museumshavn i unikt USUS-samarbeid

Lindesnes fyr og Odderøya museumshavn fant hverandre på Vinterkonferansen i USUS 2018. I juni arrangerer de tredagers tangfestival sammen. 

Les mer

Reinhartsen fikk Sjømat-prisen som utrettelige ambassadører

Reinhartsen fikk Sjømat-prisen som utrettelige ambassadører

USUS-partner Reinhartsen fikk Sjømat på Sørlandet-prisen 2018 for utrettelig arbeid som sjømat-ambassadører. 

Les mer

Røyland gård hedret for unike lokalmat-produkter

Røyland gård hedret for unike lokalmat-produkter

Røyland gård i Birkenes er tildelt prestisjefylte Spesialitet-merker for tre av gelé-produktene sine.

Les mer

Nytt fjes i USUS: Han skal gjøre Naturligvis 2018 til årets gjestemagnet

Nytt fjes i USUS: Han skal gjøre Naturligvis 2018 til årets gjestemagnet

Torbjørn Bjoraa messa NaturligvisTorbjørn Bjoraa (57) har tatt over ansvaret for mat- og landbruksmessa Naturligvis (Landbrukets dag).

Les mer

Sjømat på Sørlandet 2018: Michelin-kokker, Kunstsilo og Hesnes gartneri

Sjømat på Sørlandet 2018: Michelin-kokker, Kunstsilo og Hesnes gartneri

Sjømat på Sørlandet

Gaute Ubostad på Rosfjord Strandhotell oppfordrer USUS-partnerne til å melde seg på konferansen Sjømat på Sørlandet 4. og 5. april. Fordi høydepunktene står i kø.

Les mer

Dette er #SpisSørlandet i USUS

Dette er #SpisSørlandet i USUS

Lurer du på hva USUS-satsingen #SpisSørlandet er? Hva vi gjør og hva vi har gjort? Her får du en oversikt. 

Les mer

Over 1000 bestillinger på kort tid da Under åpnet for booking for første gang

Over 1000 bestillinger på kort tid da Under åpnet for booking for første gang

Over 1000 reserverte bord på Under i løpet av to timer torsdag 1. februar. Da var det for første gang mulig å bestille bord på undervannsrestauranten på Lindesnes.

Les mer

Trine på Gården gjør suksess med chatbot

Trine på Gården gjør suksess med chatbot

USUS-partner Trine på Gården oppfordrer andre USUS-bedrifter til å «ansette» en chatbot i kundeservicen, for å få flere kunder og bedre relasjoner til dem.

Les mer

Her er den nye prosjektlederen for #SpisSørlandet

Her er den nye prosjektlederen for #SpisSørlandet

Siren H. Fredriksen (51) er USUS’ nye prosjektleder for #SpisSørlandet. Nå skal hun samarbeide med USUS-partnerne for å gjøre Sørlandet til en ledende matdestinasjon i Norge.

Les mer

Sørlandsk matmanifest: USUS lager oppskrift for matsatsing på Sørlandet

  • USUS-prosjekt skal lage matmanifest for Sørlandet
  • Hashtaggen #spissørlandet skal spres
  • Ny gastro-gruppe skal få enda flere med

Les mer

Nytt fjes i USUS: Ronny Sandberg, event manager Nøgne Ø

Nytt fjes i USUS: Ronny Sandberg, event manager Nøgne Ø

Ronny Sandberg (37) begynte i november som event manager hos USUS-partner Nøgne Ø i Grimstad. Flyttet fra Oslo uten jobb å gå til - fikk drømmejobben.

Les mer

USUS-partner frontet #SpisSørlandet i møte om Matnasjonen Norge

USUS-partner frontet #SpisSørlandet i møte om Matnasjonen Norge

Gunnar Sagstuen fra USUS-partner Røyland gård representerte Sørlandet og USUS på møte om "Matnasjonen Norge" hos Landbruks- og matdepartementet. 

Les mer

Oppfordrer USUS-partnere til å søke om kvalitetsmerket Norwegian Foodprints

Oppfordrer USUS-partnere til å søke om kvalitetsmerket Norwegian Foodprints

* Serverer du gjestene en kvalitetsopplevelse basert på lokal mat og historie? Søk om godkjenning i Norwegian Foodprints på Visit Norways nettsider.

Les mer

Nøgne Ø sultne på mer samarbeid med lokalmat-bedrifter i USUS

Nøgne Ø sultne på mer samarbeid med lokalmat-bedrifter i USUS

Bryggeriet Nøgne Ø bruker USUS svært aktivt, og inngår fruktbart samarbeid med flere og flere lokalmatbedrifter i klyngen.

Les mer

USUS-partnere i unikt samarbeid om Ra-mat

USUS-partnere i unikt samarbeid om Ra-mat

Øyhopping med matopplevelser i Raet nasjonalpark – Ra-mat. Det er et av målene for spennende samarbeidsprosjekt mellom USUS-bedrifter som har funnet hverandre i #SpisSørlandet.

Les mer

USUS-partnere gjør Sørlandet synlig på Norges største matfestival

USUS-partnere gjør Sørlandet synlig på Norges største matfestival

USUS-partnere mobiliserer for å sikre tidenes største sørlandsdeltakelse på Matstreif i Oslo 22.-23. september.

Les mer

USUS-prosjekt #SpisSørlandet: Sørlandet som ledende matdestinasjon

USUS er i gang med neste steg i satsingen på mat og matopplevelser som «reason to go» og «reason to return» til Sørlandet.

Les mer

Ny partner i USUS: K. G. Puntervold – Agder Brenneri

Ny partner i USUS: K. G. Puntervold – Agder Brenneri

K. G. Puntervold – Agder Brenneri  i Grimstad driver med produksjon av eplemost, akevitt, gin og whisky.

Les mer

Ny partner i USUS: Bekkereinan

Ny partner i USUS: Bekkereinan

Bekkereinan i Kvinesdal produserer lokale kjøttprodukter som gourmetpølser, spekeskinke, pålegg og andre gårdsmatdelikatesser.

Les mer

To USUS-partnere kåret til Årets lokalmat-ambassadører

To USUS-partnere kåret til Årets lokalmat-ambassadører

Kongshamn Bryggerestaurant og Røyland gård er tildelt hedersprisene som Årets lokalmat-ambassadører 2017. 

Les mer

Boen Gård

Kontaktinfo

Boen Gård
Dønnestadveien 341, 4658 Tveit
Tlf: 405 51 612 (kjøkkensjef)
E-post: post@boengaard.no Web: www.boengaard.no 

Les mer

Ny partner i USUS: Risør Fiskemottak

Ny partner i USUS: Risør Fiskemottak

Risør Fiskemottak i Risør driver med mottak og engrossalg av fisk og skalldyr fra lokale båter.

Les mer

Ny partner i USUS: Boen Gård

Ny partner i USUS: Boen Gård

Boen Gård i Tveit er en storgård med hovedhus fra 1813, der det arrangeres selskap, bryllup, kurs/konferanse og eventer. Matservering av høy klasse.

Les mer

Vårens møteplass for USUS-partnere: Store navn til Sjømat på Sørlandet

Vårens møteplass for USUS-partnere: Store navn til Sjømat på Sørlandet

Både ny reiselivsdirektør og gammel eventyrer stiller på lokalmat-konferansen Sjømat på Sørlandet i april.

Fullt program (oppdateres stadig) og påmelding til Sjømat på Sørlandet

Konferansen arrangeres på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal 4. og 5. april.

NB: Som partner i USUS får du en egen USUS-pris på deltakelse på Sjømat-konferansen.

Viktig konferanse for USUS-partnere

Eventyrer Børge Ousland og fersk reiselivsdirektør Bente Holm i Innovasjon Norge er blant publikumstrekkerne til årets Sjømat på Sørlandet. USUS er medarrangør for denne konferansen.

Mange partnere i USUS har lokalmatkonferansen som sin årlige inspirasjons- og lærearena. Det gjelder spesielt de matrelaterte bedriftene i USUS.

Les USUS-artikkel "Enda bedre markedsføring med #SpisSørlandet", fra Sjømat på Sørlandet 2016

Unikt prosjekt på øy i Nordland

På Sjømat-konferansen kommer kokker og andre "matfolk" i verdensklasse for å dele erfaringer, inspirasjon og tips.

Børge Ousland skal fortelle om sitt nye eventyr, nemlig det spennende reiselivsprosjektet på Manshausen, ei øy i Nordland.

Les om Børge Ouslands Manshausen-prosjekt og pris han har vunnet for det

Kvinnelig kokkestjerne fra Latin-Amerika

Blant høydepunktene er også Kamilla Sielder, dansk kokk med stor suksess i Latin-Amerika. Titulert som intet mindre enn Nordens største kvinnelige kokkestjerne i konferanseprogrammet.

Torben Steen Andersen skal holde foredrag om street food i Norge. Mens Øyvind Næsheim – tidligere Kita og Nobu - skal fortelle om kreativ bruk av sjømat.

Maaemo, undervannsrestaurant og festaften

Esben Holmboe Bang kommer fra Maaemo, Norges eneste tre-stjerners restaurant. Og selvsagt skal arrangør Gaute Ubostad fortelle om de særdeles spennende utviklingsplanene sine for "Lindesnes Undervann - verdens beste undervannsrestaurant". Og like selvsagt blir det festmiddag med havets delikatesser på bordet.

Les USUS-artikkel om Ubostads undervannsrestaurant

Les mer

Ny partner i USUS: Bønder i byen

Ny partner i USUS: Bønder i byen

Restauranten Bønder i byen i Kristiansand satser på lokalmat og håndverkstradisjoner. 

Les mer

Ny partner i USUS: Trine på gården

Ny partner i USUS: Trine på gården

Lokalmatbedriften Trine på gården i Søgne driver med sylting, hermetisering og safting av lokale og regionale grønnsaker, bær og frukt.

Les mer

Ny partner i USUS: Kongshamn Bryggerestaurant

Ny partner i USUS: Kongshamn Bryggerestaurant

Kongshamn Bryggerestaurant ligger i en gammel isbu på øya Hidra i Flekkefjord kommune.

Les mer

Prestisjepris til Nøgne Ø: Her skaper de Norges beste tradisjonsøl

Hva gjorde de ansatte i bryggeriet Nøgne Ø i skogen midt i arbeidstida? Jo, de sanket ingredienser til ølet som er kåret til Norges beste tradisjonsøl i Det Norske Måltid. 

Les mer

Ny workshop i #SpisSørlandet: Mateksperter skal vurdere USUS-bedriftene

Ny workshop i #SpisSørlandet: Mateksperter skal vurdere USUS-bedriftene

To av Skandinavias mest spennende mateksperter skal være fagdommere for produktene til matprodusenter i USUS.  

Les mer

USUS: Headhuntet til jury i Det norske måltid

USUS ÅSE MATMARKED TOMMEL OPP IMG_8951

Åse H. Hørsdal - USUS' egen matspesialist - er håndplukket til juryen i en delfinale av prestisjekonkurransen Det norske måltid.

Les mer

USUS: Nå skal SpisSørlandet sjekke fremtidens reisematvaner

USUS: Nå skal SpisSørlandet sjekke fremtidens reisematvaner

27922693881_b768c7f0e2_k

USUS tar et sprang inn i fremtiden igjen med høstens nye VRI-prosjekt i #SpisSørlandet.

Les mer

Vintlands Bringebær

Kontaktinfo

Vintlands Bringebær
Romsveien 20, 4580 Lyngdal
Tlf: 40 43 55 57 / 95 90 28 11
E-post: vintland@gmail.com Web: www.vintland.no

Vintlands Brigebær tilbyr følgende produkter:

Rå kaldpresset bringebær saft
Bringebærdrøm ( pure)
Bringebær gløgg
Bringebær gelé
Bringebær honning
Bringebæreddik
Rørt bringebær syltetøy ( frossent ! )

Disse produktene er tilgjengelige hele året, bortsett fra gløggen som er et høst/ vinter produkt. Om sommeren er det også tilgjengelig flytende myk bringebær sommer honning. Det største produktet er ferske bringebær, tilgjengelig i ca 6 uker fra ca 10- 15 juli. De fryser inn hele singelfrossne bær også som er tilgjengelig hele året !

Les mer

Strand Hotel Fevik

Kontaktinfo

Strand Hotel Fevik
Nedre Hausland 80, 4870 Fevik
Tlf: 37 25 00 00
E-post: post@strandhotelfevik.no Web: www.strandhotelfevik.no

Les mer

Gamle Gaard

Kontaktinfo

Gamle Gaard
Postboks 48, Hovden
Tlf: 90 76 29 01
E-post: thor@istorm.no Web: www.fjellgardenhovden.no

Les mer

Landbrukets Dag

Kontaktinfo

Landbrukets Dag
Sentrumsbygget, 4735 Evje
Tlf: 91 74 56 24
E-post: post@landbruketsdag.no Web: www.landbruketsdag.no

Les mer

Lindesnes Havhotell

Kontaktinfo

Lindesnes Havhotell
Båly, 4521 Lindesnes
Tlf: 38 60 08 00
E-post: post@havhotellet.no  Web: www.havhotellet.no

Les mer

Lillesand Hotel Norge

Kontaktinfo

Lillesand Hotel Norge
Strandgaten 3, 4790 Lillesand
Tlf: 37270144
E-post:  lillesand@hotelnorge.no  Web: www.hotelnorge.no 

Les mer

Rosfjord Strandhotell

Kontaktinfo

Rosfjord Strandhotell
Rosfjord 4580 Lyngdal
Tlf: 38 34 01 00
E-post: post@rosfjord.no   Web: www.rosfjord.no

Les mer

Dyreparken

Kontaktinfo

Kristiansand Dyrepark
4609 Kardemomme by
Tlf: 97 05 97 00
E-post: roy@dyreparken.no   Web: www.dyreparken.no

Les mer

Sørlandsbadet

Kontaktinfo

Sørlandsbadet
Rosfjord, 4580 Lyngdal
Tlf: 38 70 13 00
E-post: post@sorlandsbadet.no   Web: www.sorlandsbadet.no

Les mer

Bjellandstrand Gård

Kontaktinfo

Bjellandstrand Gård
Bjelland 4817 Færvik, Arendal
Tlf: 37 09 44 49
E-post: marius@bjellandstrand.no  Web: www.bjellandstrand.no

Les mer

Det Lille Hotel

Kontaktinfo

Det Lille Hotel
Storgata 5 4950 Risør
Tlf: 37 15 14 95
E-post:  info@detlillehotel.no  Web: www.detlillehotel.no

Les mer

Hjemme hos Wenche

Kontaktinfo

Hjemme hos Wenche
Vesterveien 138, 4817 His
Tlf: 98 04 18 02
E-post: wenche@hjemmehoswenche.noWeb: www.hjemmehoswenche.no

Les mer

Full gass for #SpisSørlandet til høsten

Full gass for #SpisSørlandet til høsten

Åse Hodne Hørsdal Matbedriftene i USUS får en aktiv høst med nytt og spennende VRI-prosjekt i regi av #SpisSørlandet.

Les mer

Ny partner i USUS: Lillis Gelato Café

Lillis Gelato Café (Quality Material System AS) i Lillesand driver med egenproduksjon og utsalg av gelato – is laget på italiensk måte – og sorbet, og har eget kafelokale i Lillesand sentrum.  

Les mer

Nå enda bedre markedsføring med #SpisSørlandet

Nå enda bedre markedsføring med #SpisSørlandet

Mer effektiv markedsføring av Sørlandsk Matmanifest og #SpisSørlandet var et av resultatene av en vellykket Sjømat på Sørlandet 2016.

Les mer

Sørlandsk Matmanifest: Strengere på bruk av #SpisSørlandet

IMG_0223

Arbeidsgruppa for Sørlandsk Matmanifest i USUS vil stille strengere krav til restauranter og andre matbedrifter som vil bruke logoen #SpisSørlandet i markedsføringen sin.

Les mer

Sjømat speeder opp satsingen på sørlandsk mat-turisme

IMG_6057

VELLYKKET KONFERANSE I FJOR: Skistjernen Marit Bjørgen var med på å kaste glans over Sjømat på Sørlandet i fjor. I år skal flere internasjonale superkokker overta showet. Foto: Inge T. Dalen

Årets utgave av konferansen Sjømat på Sørlandet er fullstappet med godbiter for å gjøre oss til landsdelen som foodies bare MÅ reise til.

* Internasjonale superkokker skal inspirere til å skape Gourmet-Sørlandet

* Usus-bedrifter fra Sørlandsk Matmanifest lager egen «matmesse» på Rosfjord Strandhotell

Meld deg på Sjømat på Sørlandet, Rosfjord Strandhotell 5.-6. april

- Sjømat på Sørlandet er det neste store steget mot at Sørlandet skal bli en matdestinasjon, erklærer Gaute Ubostad.

- Sjømat på Sørlandet har utviklet seg til å være et naturlig samlingspunkt for inspirasjon og opplevelser innenfor mat, reiseliv og kommunikasjon. 2016 skal bli et år der vi går enda lenger og vokser til å kalle oss en nordisk lokalmatkonferanse, opplyser han.

Gaute Ubostad er direktør på Rosfjord Strandhotell – Usus-partner, selvsagt – og stolt vert for konferansen Sjømat på Sørlandet, som arrangeres i Lyngdal 5. og 6. april 2016.

Sjømat på Sørlandet arrangeres av Rosfjord Strandhotell, ASKO, Fiskeeksperten Reinhartsen og Usus.

Stor satsing på lokalmat av alle slag

Det er femte gang Sjømat på Sørlandet arrangeres, med mål å dyrke håndverket, kulturen og historien rundt Sørlandets viktigste matressurs.

IMG_1803Men i år skal konferansen altså satse enda større på lokalmat av alle slag, blant annet ved å involvere alle Usus-bedriftene som har skrevet under på Sørlandsk Matmanifest.

Manifestet er som kjent flere VRI-prosjekter som skal gjøre mat til reason to go på Sørlandet. Prosjektgruppa ledes av Kathrine Ubostad (bildet til høyre, Gautes svigerinne) og fasiliteres av vår egen Mat-Åse Hodne Hørsdal.

Inspirasjon fra de store matdestinasjonene

Sjømat-konferansen akselerer den kraftige og synlige satsingen på Sørlandet som matdestinasjon den siste tiden. Foruten stor interesse for Sørlandsk Matmanifest, har sørlandske bedrifter markert seg kraftig på verdens største matmesse, Grüne Woche i Tyskland. Svært mange av bedriftene som viste seg fram i Berlin er selvsagt partnere i Usus.

Derfor står relevante foredrag og workshoper i kø på konferansen, for å følge opp den gode steamen og støtte opp under den sørlandske matsatsingen.

Her er noen av høydepunktene. Les mer om dem under:

  • Superkokk Diego Munez fra en av verdens aller beste restauranter - i Peru
  • Superkokk Magnus Nilsson fra en av verdens beste restauranter – i Sverige
  • Superkokk Kjartan Skjelde, en av Norges beste kokker på mat for barn
  • Storytellingens svenske ambassadør Björn Ylipää
  • Usus-partnere i Sørlandsk Matmanifest, «matmesse» med smaksprøver og utstillinger

- Kanskje den beste matkonferansen

Gaute Ubostad mener Sjømat-konferansen er blitt viktig for Sørlandet. Han utdyper slik om å vokse til en nordisk lokalmatkonferanse:

- Det er en god posisjon å ta. Et faglig program på det nivået som vi har på konferansen, fortjener et stort nedslagsfelt. Det er en stor konferanse vi har, og jeg tør våge å påstå at den er blant de aller beste, kanskje den beste av slike matkonferanser. Jeg tror på å ta en slik posisjon som plasserer oss på kartet og gir oss et større geografisk nedslagsfelt, sier Ubostad.

Usus-partnere med matmesse på konferansen

For første gang på Sjømatkonferansen skal produsenter av lokalmat på Sørlandet presentere produktene sine i form av smaksprøver og utstillinger på hotellet. Det dreier seg om de over tjue Usus-bedriftene i Sørlandsk Matmanifest som arrangerer en aldri så liten matmesse på Rosfjord.

- Usus, samarbeidet gjennom matmanifestet og Grüne Woche har gjort nettverket enda mer spennende og interessant, sier Gaute Ubostad.

IMG_5926Sjømat på Sørlandet 2015 holdt reiselivsdirektør Per Arne Tuftin et svært inspirerende foredrag nettopp om det lønnsomme ved å satse på foodiene. Gründeren Fia Gulliksson (bildet til høyre) fortalte om «mirakelet» hun gjorde ved å gjøre byen – i Sverige til et gourmet-eldorado.

Søramerikansk superkokk til inspirasjon

I år stiller den søramerikanske superkokken Diego Munoz på Sjømat-konferansen. Han har hovedæren for at restauranten Astrid y Gastòn i Perus hovedstad Lima er på lista over de tjue beste restaurantene i verden.

- Han er til inspirasjon for å vise hvor mye en kan få til hvis en virkelig vil, kommenterer Ubostad.

- Dette kan vi ta lærdom av. Han har jobbet på de aller beste restaurantene i verden. Så reiser han tilbake for å ta et tak i Lima og gjør det til en av de gastronomiske hovedstedene i verden. I et fremtidsperspektiv skal det ikke mye til før vi på Sørlandet kan bli en anerkjent matdestinasjon, og det er viktig for reiselivet.

Jaktet lenge på svensk superkokk

Super-kokken Magnus Nilsson fra Fäviken er også en høydare. Han har skapt en restauranteventyr av alle steder i Åre i Sverige. Fäviken er også på lista over de beste restaurantene i hele verden, og spesialiteten er veldig kortreist mat.

- Nilsson har jeg jaktet på lenge for å få ham hit. Han er en kokk som virkelig har tanker om ny nordisk mat og som mange ser opp til, sier Gaute Ubostad.

Vil bli best på mat for barn på restaurant

Han fremhever også veldig gjerne Kjartan Skjelde. Kjendiskokken regnes som en av Norges beste, han er trebarnsfar og dommer i MasterChef Norge. Og så har han gitt ut en kokebok med det ubeskjedne navnet «Verdens beste familiekokebok».

Da skal det selvsagt handle om mat for barn på Sjømat på Sørlandet:

- På Sørlandet skal vi bli best på barnefamilier på restaurant. Det er vanskelig for mange. Skal vi bare ha pølser og pommes frites, eller mindre porsjoner av hovedretter? Eller må vi for å innfri barns forventninger tenke alternativt med sunne produkter? Det er en balansegang som vi vil diskutere og bli bedre på. Kjartan Skjelde har veldig gode kritikker for spennende tanker og ideer, sier Ubostad.

Les medieomtale i Fædrelandsvennen: Vil ha flere barn på restaurant

Les medieomtale i Fædrelandsvennen: Sørlandet skal bli Nordens mest attraktive reisemål for barnefamilier

24432697594_7e8a9ab0ad_k

Egen matmanifest-workshop

Björn Ylipää (bildet til høyre) fra Måltidsvision - storytelling by food i Sverige kommer også til Sjømat på Sørlandet, for å inspirere med «Storytelling - betydning og muligheter». Ylipää gjorde stor suksess med foredraget sitt på Vinterkonferansen 2016 i Usus.

De to sistnevnte, Skjelde og Ylipää, blir også vesentlige ingredienser i den ene workshopen på konferansen. Usus-partnerne i Sørlandsk Matmanifest skal bruke begge som mentorer i gruppearbeid om henholdsvis restaurantmat for barn og storytelling som verktøy for økt lønnsomhet.

Mat-workshopen er for bedriftene som har signert på Sørlandsk Matmanifest og andre Usus-partnere som har interesse for workshopen.

 

Les mer

Usus-prosjekt får pr-hjelp fra departementet

IMG_0245Hele ni av utstillerne fra Sørlandet på verdens største matmesse er Usus-bedrifter. Og Landbruks- og matdepartementet har lagt merke til Sørlandsk matmanifest.

Les mer

Usus: Arrangerer matmyldring på Vinterkonferansen

13105249434_6a43ececb2_zVINTERKONFERANSEN 2016: Wenche Bakke (bildet) skal skape opplevelser på kjøkkenet med konferansedeltakerne som gjestekokker.

Les mer

USUS’ matmanifest: Nå skal Sørlandet bli foodie-favoritt

USUS’ matmanifest: Nå skal Sørlandet bli foodie-favoritt

Her får Sørlandet sitt første matmanifest. USUS-bedriftene går all in for å gjøre landsdelen vår så fristende at gjestene kommer for matens skyld.

Les mer

Hele året

Kjøtt - UsusKjøtt

Spesialpølser (hele året) - Jens Eide
Stykningsdeler skreddersydd etter ønske (hele året) - Jens Eide
Lammepølser, bratwurst, snackspølser, kryddersalami - Ragnvalds Pølsemakeri

Blåskjell - UsusFisk / skalldyr

Bredt sortiment innen sjømat (hele året) - Reinhartsen
Fersk (periodevis) og frossen sørlandslaks (hele året) - Reinhartsen

Syltetøy - UsusSyltetøy / geléer / marmelader / chutney

Eplegele med granskudd - Røyland Gård
Krydret tyttebærsyltetøy - Røyland Gård
Eplegele med vanilje - Røyland Gård
Krekling og tyttebærgele - Røyland Gård
Krydret blåbærsyltetøy - Røyland Gård
Marmelader - Hesnes Kjøkken
Bringebærdrøm ( pure), bringebær gelé, bringebær honning, bringebæreddik og rørt bringebær syltetøy ( frossent ! ) - Vintlands Bringebær

Multer - UsusFrukt og bær

Frosne multer - Reinhartsen
Singelfrosne bringebær - Vintlands Bringebær

Salt

Furunålsalt - Lindesnes Fyr
Tangsalt - Lindesnes Fyr

Øl - UsusDrikke

Tyttebærgløgg - Røyland Gård
Tyttebærøl (produksjon på 1000 liter/mnd (prosjekt)) - Røyland Gård
Hjemmelaget Gløgg - Nøgne Ø
Sortiment øl - Nøgne Ø
Sake - Nøgne Ø
Sparkling sake - Nøgne Ø
Rå kaldpresset bringebær saft - Vintlands Bringebær

Olivenoljer - UsusOlivenoljer / eddiker / pesto / pasta

Diverse olivenoljer, balsamico, pestoer, pasta - Oliviers & Co Kristiansand
Aioli - Hesnes Kjøkken

Brød / bakervarer / dessert

Brød, bakervarer, kaker - Hesnes Kjøkken
Is og sorbet - Hesnes Kjøkken
Sjokoladeblandinger - Hesnes Kjøkken
Kjeks - Oliviers & Co Kristiansand

 

I tillegg er Spesialgrossisten Sør en salgs- og distribusjonskanal som mange av kjedene foretrekker for lokal mat. De opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge!

Les mer

Vinter

Kjøtt - UsusKjøtt

Diekje (januar, februar) - Jens Eide
Julepølser, sylteflesk, lammerull (jul) - Ragnvalds Pølsemakeri

Torsk - UsusFisk / skalldyr

Levende torsk (desember, januar, februar) - Reinhartsen
Frossen laks kan lagerføres (desember, januar, februar) - Reinhartsen
Rakfisk fra Valdres (desember) - Reinhartsen

Gulrøtter - UsusGrønnsaker

Diverse kål, sellerirot, gulrot, poteter, rosenkål, forskjellige løker, purre, grønnkål (desember) - Hesnes Gartneri

Drikke

Bringebærgløgg - Vintlands Bringebær

 

I tillegg er Spesialgrossisten Sør en salgs- og distribusjonskanal som mange av kjedene foretrekker for lokal mat. De opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge!

Se også produkter som er tilgjengelig hele året.

Les mer

Høst

Kjøtt - UsusKjøtt

Elg og hjort (oktober-november) - Jens Eide
Småvilt og lokal frossen vilt (?) - Reinhartsen
Julepølser, sylteflesk, lammerull - Ragnvalds Pølsemakeri

Krabbe - UsusFisk / skalldyr

Makrell (april-september) - Reinhartsen
Levende torsk (frossen kan lagerføres) (oktober-mai) - Reinhartsen
Ferske krabber (mest fra Vestlandet) (juli-november) - Reinhartsen
Levende strandkrabber (mai-november) - Reinhartsen

Rødbeter - UsusGrønnsaker

Diverse urter: basilikum, mynte, brøndkarse, timian, løpstikke etc (mars-oktober) - Hesnes Gartneri
Diverse tomater (april-oktober) - Hesnes Gartneri
Diverse urter, agurk, paprika, nykål, salat, knutekål, kålrot (mai-september) - Hesnes Gartneri
Blomkål, vårløk, fersk løk i bunt, rødløk, kepaløk, gulrøtter, purre (juni-september) - Hesnes Gartneri
Brokkoli, chili, poteter, squash, sellerirot, blomkål (juli-september) - Hesnes Gartneri
Sukkererter, rødbeter, polkabeter, snittebønner, aspargesbønner, voksbønner, mais, gresskar (august-september) - Hesnes Gartneri

Jordbær - UsusFrukt og bær

Økologiske jordbær (ferske, frosne og tørket) (juni-oktober) - Brit Mjåland
Jordbær (?) - Hesnes Gartneri

Syltetøy - UsusSyltetøy / geléer / marmelader / chutney

Syltet gresskar (august - september) - Hesnes Kjøkken
Picklede grønnsaker (mai-oktober) - Hesnes Kjøkken

Marinader og smør

Grillmarinade svin 500ml-5 liter (april-september) - Slakterens Kjøkken
Grillmarinade okse 500ml-5 liter (april-september) - Slakterens Kjøkken
Grillmarinade lam 500ml-5 liter (april-september) - Slakterens Kjøkken

Diverse

Melkesyregjærede produkter, agurkmix (mai-oktober) - Hesnes Kjøkken
Julekaker og konfekt (oktober-desember) - Hesnes Kjøkken

 

I tillegg er Spesialgrossisten Sør en salgs- og distribusjonskanal som mange av kjedene foretrekker for lokal mat. De opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge!

Se også produkter tilgjengelig hele året.

 

 

Les mer

Sommer

Lam - UsusKjøtt

Dielam (mai-juli) - Jens Eide
Ass. grillpølser, spareribs, grillskiver - Jens Eide
Grillpølser - Ragnvalds Pølsemakeri
Ass. pølser - Bekkereinan

Krabbe - UsusFisk / skalldyr

Makrell (april-sept) - Reinhartsen
Vill laks (juni-juli) - Reinhartsen
Ferske hele krabber (mest fra Vestlandet) (juli-november) - Reinhartsen
Levende strandkrabber (mai-november) - Reinhartsen

Gulrøtter - UsusGrønnsaker

Diverse urter: basilikum, mynte, brøndkarse, timian, løpstikke etc (mars-oktober) - Hesnes Gartneri
Snacksagurker (april-august) - Hesnes Gartneri
Asparges (mai-juni) - Hesnes Gartneri
Diverse tomater (april-oktober) - Hesnes Gartneri
Diverse urter, agurk, paprika, nykål, salat, knutekål, kålrot (mai-september) - Hesnes Gartneri
Blomkål, vårløk, fersk løk i bunt, rødløk, kepaløk, gulrøtter, purre (juni-september) - Hesnes Gartneri
Brokkoli, chili, poteter, squash, sellerirot, blomkål (juli-september) - Hesnes Gartneri
Sukkererter, rødbeter, polkabeter, snittebønner, aspargesbønner, voksbønner, mais, gresskar (august-september) - Hesnes Gartneri

Frukt og bær

Jordbær - UsusØkologiske jordbær, ferske, frosne og tørket (juni-oktober) - Brit Mjåland
Jordbær (juli-august?) - Hesnes Gartneri
Ferske multer (august-september) - Reinhartsen
Ferske bringebær ( ca 6 uker fra 10-15.juli) - Vintlands Bringebær

Syltetøy - UsusSyltetøy / geléer / marmelader / chutney

Løkmarmelader (juni-juli) - Hesnes Kjøkken
Rødbetechutney, andre chutneyer (juli, august) - Hesnes Kjøkken
Syltet gresskar (august - september) - Hesnes Kjøkken
Picklede grønnsaker (mai-oktober) - Hesnes Kjøkken
Flytende myk bringebær sommer honning - Vintlands Bringebær

Marinader og smør

Grillmarinade svin 500 ml-5 liter (april-september) - Slakteren Kjøkken
Grillmarinade okse 500 ml-5 liter (april-september) - Slakteren Kjøkken
Grillmarinade lam 500 ml-5 liter (april-september) - Slakteren Kjøkken

Øl - UsusDrikke

Sommerøl: med rabarbra - Nøgne Ø
Sommerøl: Gose (tilsatt salt!) - Nøgne Ø
Sommerøl: Berliner Weisse, lyst og syrlig - Nøgne Ø

Diverse

Melkesyregjærede produkter, agurkmix (mai-oktober) - Hesnes Kjøkken

 

I tillegg er Spesialgrossisten Sør en salgs- og distribusjonskanal som mange av kjedene foretrekker for lokal mat. De opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge!

Se også produkter tilgjengelig hele året.

 

 

Les mer

Vår

Lam - UsusKjøtt

Diekje (mars-mai, januar-februar) - Jens Eide
Dielam (mai-juli) - Jens Eide

Makrell - UsusFisk / skalldyr

Makrell (april-september) - Reinhartsen
Levende torsk (frossen laks kan lagerføres) (mars-mai, oktober-februar) - Reinhartsen
Levende strandkrabber (mai-november) - Reinhartsen

Asparges - UsusGrønnsaker

Diverse urter: basilikum, mynte, brøndkarse, timian, løpstikke etc (mars-oktober) - Hesnes Gartneri
Snacksagurker (april-august) - Hesnes Gartneri
Asparges (mai-juni) - Hesnes Gartneri
Diverse tomater (april-oktober) - Hesnes Gartneri
Diverse urter, agurk, paprika, nykål, salat, knutekål, kålrot (mai-september) - Hesnes Gartneri

Marinader og smør

Grillmarinade svin 500 ml-5 liter (april-september) - Slakterens Kjøkken
Grillmarinade okse 500 ml-5 liter (april-september) - Slakterens Kjøkken
Grillmarinade lam 500 ml-5 liter (april-september) - Slakterens Kjøkken

Syltetøy - UsusOlivenoljer / eddiker / pesto / pasta

Basilkumpesto, ramsløkpesto (april) - Hesnes Kjøkken

Diverse

Melkesyregjærede produkter, agurkmix, picklede grønnsaker (mai-oktober) - Hesnes Kjøkken

 

I tillegg er Spesialgrossisten Sør en salgs- og distribusjonskanal som mange av kjedene foretrekker for lokal mat. De opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge!

 

Se også produkter som er tilgjengelig hele året.

 

 

Les mer

Nøgne Ø

Kontaktinfo

Nøgne Ø 
Lunde 8, 4885 Grimstad
E-post: bestilling@nogne-o.com Web: www.nogne-o.com

Les mer

Lindesnes Fyr

Kontaktinfo

Lindesnes Fyr 
Lindesnesveien 1139, 4521 Lindesnes
Tlf: 38 25 54 20 / 90 53 24 32
E-post: post@lindesnesfyr.no Web: www.lindesnesfyr.no

Les mer

Brit Mjåland

Kontaktinfo

Brit Mjåland
Mjåland Gård, 4534 Marnadal
Tlf: 90 66 02 09
E-post: post@mjalandgard.no Web: www.mjalandgard.no

Les mer

Hesnes Gartneri & Kjøkken

Kontaktinfo

Hesnes Gartneri & Kjøkken
Hesnesveien 170, 4885 Grimstad
Tlf: Frode: 92 60 84 53 Katrine: 98 49 81 81
E-post: katrine@hesnesgartneri.no Web: www.hesnesgartneri.no 

Les mer

Røyland Gard

Kontaktinfo

Røyland Gard 
4768 Engesland
Tlf: 37 27 81 79 / 92 06 86 78
E-post: sagstuen@roylandgard.no Web: www.roylandgard.no 

Les mer

Reinhartsen

Kontaktinfo

Reinhartsen
4664 Kristiansand
Tlf: 91 56 41 06
E-post: ordre@reinhartsen.no Web: www.reinhartsen.no

Les mer

Jens Eide / Slakterens Kjøkken

Kontaktinfo

Jens Eide AS
Gaupemyrheia 16, 4790 Lillesand
Tlf: 37 40 24 00
E-post: post@slaktereide.no Web: www.slaktereide.no

Les mer

USUS skaper Sørlandets første matmanifest

USUS skaper Sørlandets første matmanifest

USUS går foran med oppskriften på Sørlandets satsing på mat-turisme.

Les mer

Scandic Dyreparken har Vest-Agders beste hotellfrokost

Scandic Dyreparken har Vest-Agders beste hotellfrokost

Hotellfrokosten hos Usus-medlemmet Scandic Dyreparken i Kristiansand er kåret til Vest-Agder beste.

Les mer

USUS lager oppskriften for matsatsing på Sørlandet

USUS lager oppskriften for matsatsing på Sørlandet

  • USUS-prosjekt skal lage matmanifest for Sørlandet
  • Hashtaggen #spissørlandet skal spres
  • Ny gastro-gruppe skal få enda flere med

Les mer

Bjørgen advarer næringslivet på Sørlandet

Bjørgen advarer næringslivet på Sørlandet

IMG_6051

I denne videoen fra Sjømat på Sørlandet advarer Marit Bjørgen næringslivet, og snakker om livet etter skikarrieren, samboerens betydning og egen vurdering av sesongen.

Les mer

Mange storfisker på Sjømat på Rosfjord

Mange storfisker på Sjømat på Rosfjord

Usus sjø bjørgenSkidronningen Marit Bjørgen blir hovedtrekkplaster på Sjømat på Sørlandet, melder Lyngdals Avis.

Les mer

Ny Usus-tjeneste: Hjelp til å gjennomføre mål

Ny Usus-tjeneste: Hjelp til å gjennomføre mål

13105249434_6a43ececb2_z

* - Dette er gull for oss, sier fornøyd Wenche Bakke om Usus' nye KPI-program

Usus’ nye KPI-program for gjennomføring og måling av Usus-prosjekter er effektiv hjelp til å sette i gang verktøyer for å bli best på gjenkjøp.

Les mer

Nøgne Ø knocker ut konkurrentene

Nøgne Ø knocker ut konkurrentene

Usus Nøgne Ø TV 2Nøgne Ø i Grimstad troner på toppen i TV 2s test av Norges største mikrobryggerier.

"Et bryggeri skiller seg ut fra resten, og resultatet overrasket dommerne. For tross stor konkurranse de siste årene, er det det største og mest kjente bryggeriet, Nøgne Ø, som nesten tar storeslem og vinner to av tre kategorier", skriver TV 2 på nettsidene sine.

Det er tv-programmet Matkontrollen som har testet de største mikrobryggeriene for å finne ut hvilket som lager det beste ølet. Og det er selvsagt Usus-medlemmet Nøgne Ø.

– Det er mange som glemmer at Nøgne Ø fortsatt lager noe av den beste ølen i Norge, i denne eksplosjonen av nye bryggerier, uttaler testdommer og ølblogger Jørn Idar Almås Kvig til TV 2.

Les mer

Caledonien er folkets Spis for 100-favoritt

Caledonien er folkets Spis for 100-favoritt

Usus caledonienFolket har talt: Årets Spis for 100-favoritt er Brasserie C på hotell Caledonien, skriver Fædrelandsvennen.

Ikke nok med det, Caledonien solgte også flest retter i løpet av uka, ifølge avisa.

Dermed er det Usus-medlemmet Radisson Blu Caledonien hotel som kommer best ut av uka med Spis for 100 i Kristiansand. Fevennen går så langt at de kaller eventen for en festival:

"En travel uke er over for restaurantene i Kristiansand, og i år igjen ble det satt ny rekord for festivalen. Hele 68.736 Spis for 100-retter ble servert til sultne gjester."

Det er Fædrelandsvennens lesere som har stemt på restauranten de mener har gitt den beste opplevelsen under arrangementet.

Bransjebladet Horecanytt (hotell, restaurant, catering) skriver også om lavsesong som er blitt høysesong i Kristiansand. Bilde av de blide folkene på Caledonien preger oppslaget der også.

Les hele saken i Fædrelandsvennen om Caledonien og Spis for 100 her

Les saken i Horecanytt om Spis i 100 her

Les mer

VRI-prosjekt i USUS: Har fått 150.000 til matsatsing

VRI-prosjekt i USUS: Har fått 150.000 til matsatsing

Workshop SpisSørlandet

USUS har fått 150.000 kroner fra VRI Agder til satsing på mat. Matboksen-lederen lover spennende oppfølging på Sjømatkonferansen i april.

Les mer

Jens Eide finalist i Det Norske Måltid

Jens Eide finalist i Det Norske Måltid

Jens Eide AS deltar, som eneste representant fra Sørlandet, i finalen i matkonkurransen Det Norske Måltid.

Les mer

Lanserer splitter nytt konsept med fest

Lanserer splitter nytt konsept med fest

4026021148_316a21f5b7_z

(Foto: Olav Magne Trydal)

Onsdag 29. oktober lanseres et helt nytt reiselivskonsept i Kvinesdal: Kortreist kulturmeny.

Les mer

Tyttebær-suksess for Røyland gård

Tyttebær-suksess for Røyland gård

Tyttebær skjermdump fvn

Allerede før verdens første tyttebærfestival arrangeres, opplever Røyland gård mediesuksess med kreativ nyskaping.

Les mer

Oppdatert oversikt: Ta kontakt med Usus-spesialistene

Oppdatert oversikt: Ta kontakt med Usus-spesialistene

Inge UsusÅse UsusKaty Raines - Arena UsusLaura Ususbodil usus

Spesialistene i Usus-teamet er en viktig del av tilbudet til medlemsbedriftene. Nå finner du en oppdatert kontaktliste på nettsida til Usus.

Les mer

Flott Grimstad-artikkel om Hesnes gartneri på tv

Flott Grimstad-artikkel om Hesnes gartneri på tv

Grimstad Adressetidende har laget en nydelig artikkel om Usus og den nye tv-stjernen Hesnes gartneri. Framifrå! Som programleder Arne Hjeltnes ville sagt.

Les mer

Fire Usus-bedrifter i «Det norske måltid» på søndag

Fire Usus-bedrifter i «Det norske måltid» på søndag

IMG_5776Fire Usus-medlemmer får vist seg fram i "Det norske måltid" på TV 2 søndag 8. desember.

Les mer

Røyland gård kommer på tv 8. desember

8. desember må du se på TV 2. Da kommer Usus-bedriften Røyland gård i Birkenes på tv.

Les mer

Serie: Derfor er min bedrift med i Usus

Katrine Hesnes Jarnes, daglig leder, Hesnes gartneri & kjøkken i Grimstad, forteller hvorfor deres bedrift er med i Arena Usus. 

Les mer

Fem NM-medaljer til Fiskeeksperten Reinhartsen

Fiskeeksperten Reinhartsen, nytrukket Usus-medlem, tok to gull, to sølv og en bronse i NM i sjømat i år.

Les mer

Plukker jordbær i september

IMG_6036Brit Mjåland på Mjåland gård gjør forsøk med en ny jordbærtype som kan forlenge jordbærsesongen utover høsten.

Les mer

Finner du deg selv på bildene fra Hovden?

Her er noen av de flinke og glade menneskene fra Usus-konferansen på Hovden 23.-24. september 2013.

Les mer

Si DIN mening om Usus-konferansen på Hovden!

Si DIN mening om Usus-konferansen på Hovden!

usus_figur5usus_figur3Fortell oss hva DU synes om Hovden-konferansen, så får du en enda bedre opplevelse neste gang.

Les mer

Workshop «Mat og vin i kombinasjon» 22.mai

Workshop «Mat og vin i kombinasjon» 22.mai

Matboksen inviterer til workshop etter innspill fra innmeldte behov fra næringen om økt kompetanse innen mat og vin i kombinasjon.

Les mer

Workshop i «Matboksen» 19.mars

Workshop i «Matboksen» 19.mars

Arena Usus inviterer 19.mars til workshop for oppstart av "Matboksen" på Bjellandstrand Gård. Dette er en oppfølging av innovasjonssamling i Farsund.

Les mer

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative