• nb

Slik jobber USUS med destinasjonssider på visitsorlandet.com

Fotografering i Kvinesdal

Siden 2014 har USUS tilbudt tjenesten "Key Account digital" til kommuner og destinasjoner på Sørlandet. 

Gjennom denne tjenesten tar vi helt eller delvis over redaksjonsansvaret for destinasjonens reiselivsside på nett. Målet er å samle alle destinasjoner på Sørlandet på den nasjonale reiselivsnettsiden visitnorway.com. Her tar vi del i en teknisk utvikling og markedsføring som vi ikke hadde hatt anledning til på egenhånd. I tillegg til visitsorlandet.com drifter USUS idag 7 andre destinasjonssider. Setesdal/Hovden har valgt å inngå egen avtale direkte med Visit Norway. 

Siden reiselivssatsingen i de ulike kommunene på Sørlandet er ganske variert, tilbyr vi flere ulike avtaler.

1. USUS har fullt redaksjonsansvar

I denne modellen tar USUS fullt ansvar for oppsett og vedlikehold av alle sider, inkludert produktoppføringer. I tett samabeid med ansvarlig for destinasjonen, setter vi opp planer og mål for kommende periode. Vi har fire faste redaksjonsmøter i året, der vi går gjennom tall og resultater og fokus for neste periode.

Vi lager det meste av innhold til nettsidene selv og har spisskompetanse på hvordan skrive for nett og søkemotoroptimalisering. Foto og video tar vi enten selv eller i samarbeid med våre partnere. Ved behov arrangerer vi fotoshoots med profesjonelle fotografer fra hele landsdelen. Vi kan også hjelpe til med innholdsmarkedsføring i sosiale medier. 

Destinasjonene får også månedlig tilsendt rapporter fra Google Analytics og kan når som helst kontakte oss for endringer og innspill.

Destinasjonen har selv ansvar for oppdatering av arrangementskalender.

De destinasjonene som har denne modellen er: Visit Kristiansand, Lyngdal/Hægebostad, Risør/Vegårshei, Kvinesdal, Flekkefjord og Farsund.

2. USUS har delvis redaksjonsansvar

Visit Arendal har valgt denne ordningen. De har en egen redaksjonsmedarbeider som inngår i redaksjonsteamet hos USUS. Hun har opplæring i systemet til Visit Norway og har mulighet til å produsere og bytte innhold selv.  Arendal har 100 % ansvar for egen produktdatabase og arrangementskalender.

3. Destinasjonen har 100 % redaksjonsansvar

Grimstad og Visit Lindesnes har valgt denne avtalen, der de selv stiller med egen redaksjon. Her har USUS ingen påvirkning på det redaksjonelle, men vi sørger for 1. linjesupport og arrangerer flere felles redaksjonsmøter i året.

Ønsker du mer informasjon om tjenesten, ta kontakt med webredaktør i USUS, Hildegunn Skage Teinum.

Tagger:, ,

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative