• nb
  • Home
  • Nyheter
  • USUS: Sørlandet er vertskap for Talents2Norway

USUS: Sørlandet er vertskap for Talents2Norway

Denne uka er 12 journalister fra Tyskland på Sørlandet som del av et samarbeid med Innovasjon Norge. USUS er med på å koordinere turen.

I løpet av uka skal tyskerne oppleve flere sider ved Sørlandet og Norge.

Det dreier seg om 12 unge journalister som tar en master-utdannelse. De er håndplukket gjennom en konkurranse om å få bli med på seminaret Talents2Norway på Sørlandet.

Talentprosjektet ledes av journalistlærer Peter Linden, som samarbeider med Innovasjon Norge. USUS koordinerer besøket og leverer opplegg for turer og opplevelser for journalistene. Mange USUS-partnere er selvsagt involvert.

Skal utforske Sørlandet hver for seg

I løpet av uka skal journalistene ut på forskjellige oppdrag ulike steder på Sørlandet. De har hver for seg spilt inn temaer de ønsker å skrive om, og de har fått tips fra USUS om spesielle ting som kan fremheves fra landsdelen vår. De skal altså reise hver for seg til de ulike målene, ikke på gruppetur.

De 12 journalistene har base på Tregde Ferie i Mandal hele uka, men noen av dem overnatter andre steder enkelte netter.

På bildet øverst ser du alle 12 på Tregde, sammen med journalistikklærer Peter Linden (helt til venstre), Hilke van Hoerschelmann (nummer to fra høyre, rekka foran) fra Innovasjon Norge og Heidi Sørvig i USUS (helt til høyre).

Mye innhold på nett og papir

De unge tyskerne skal skape mye innhold ut av turen til Sørlandet. De legger vekt på digital og multimedial storytelling, men de skal også lage reportasjer i magasiner og aviser etter møtene med menneskene og opplevelsene.

Journalistene blir selvsagt også oppfordret til å dele i sine private sosiale medier underveis.

Fremtidens reisende til Sørlandet

Heidi Sørvig, daglig leder i USUS, holdt mandag denne uka et foredrag om Sørlandet for tyskerne. Hun setter pris på det spesielle besøket, og har stor tro på markedsverdien på både kort og lang sikt:

- Det som er spennende med disse er at de er yngre journalister. De representerer fremtidens reisende til Norge og til Sørlandet. Det er interessant for oss å høre hva de er opptatt av og hvordan de løser oppgavene og finner fram på Sørlandet. Tyskland er vårt største utenlandsmarked. Vi ønsker å tiltrekke oss yngre reisende. Vi må ha ny rekruttering. Det er interessant at de er mer aktive i sosiale medier enn de eldre tyske turistene, sier Sørvig.

Jakter på lykke og vil se norsk elg

Det er store variasjoner i temaene de tyske journalistene har valgt:

  • En av dem vil faktisk jakte på lykken på Sørlandet. Hun har lest at nordmenn er verdens lykkeligste. Journalisten vil finne ut hvorfor, med å besøke både Risør, Lyngør, Sandøya og andre steder. På Sandøya møter hun blant andre Linn Zwilgmeyer, som driver spennende bedrifter der ute. I Risør er besøket tilrettelagt i et godt samarbeid mellom Risør By AS, Risør Undervannsklubb og David Arnesen på Det Lille Hotel. En av journalistene vil dra enda lenger østover for å oppleve overnatting i Trehyttene i Gjerstad.
  • En annen vil være med postbudet på skjærgårdstur mellom Gjeving, Lyngør og Sandøya. Bokhotellet Lyngørporten står selvsagt også på besøkslista.
  • En av journalistene har valgt elg som sitt hovedtema. Hun skal reise mye på Sørlandet i løpet av uka. Mandag kveld var hun med på felles elgsafari i Marnardal. Hun skal også treffe en elgjeger i Marnardal. Hun skal oppleve elgen på Elgtun i Setesdal og i Nordisk villmark i Dyreparken i Kristiansand. Hun skal også se elgutstillingen på Kvåsfossen Laksesenter.
  • En annen journalist skal skrive om sjømatens vei fra havet til restaurantbordet. Tyskeren skal ut med en rekefisker. Fiskehandler Reinhartsen på Fiskebrygga i Kristiansand er et naturlig besøksmål. Det er også Lindesnes Havhotell og planene for den fremtidige undervannsrestauranten der. Brødrene Ubostad er som kjent vertskap for lokalmatkonferansen Sjømat på Sørlandet på Rosfjord Strandhotell hvert år.
  • Selvsagt står også Lindesnes fyr, med Norges eneste fyrvokter, og andre sørlandsfyr på ønskelista til minst en av journalistene.
  • Det er flere som er opptatt av det maritime. En journalist skriver om restaurering av båter. Vest-Agder-museets museumsskip Hestmanden vekker stor interesse.
  • En av tyskerne drar til innlandet for å padle i Oggevatn og sove i telt. Han låner utstyr fra Midt-Agder Friluftsråd.

Tagger:,

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative