• nb
  • Home
  • Nyheter
  • TV 2 satser stort på TriQuart i Kristiansand

TV 2 satser stort på TriQuart i Kristiansand

Fred Arthur Asdal TV 2 skal sende 10-12 timer med triatlon fra TriQuart-arrangementet i Kristiansand i juli. TriQuart-sjef Fred Arthur Asdal er strålende fornøyd med solid drahjelp.

- Dette blir nok en av de mest omfattende tv-sendingene fra Kristiansand. Og det er den absolutt største fra norsk triatlon noensinne, fastslår Fred Arthur Asdal (bildet).

Han er leder for firmaet NorTri – USUS-partner, selvsagt – som arrangerer sportsarrangementet TriQuart i Kristiansand. I år er idrettsfesten 27.-29. juli. Det blir både triatlon (svømming, sykling, løping), akvatlon og swimrun. TriQuart i Kristiansand er også vertskap for NM i triatlon på normaldistansen.

I år har altså TriQuart vunnet i lotto og fått svært verdifull drahjelp av storkanalen TV 2. Som altså skal sende 10-12 timer fra TriQuart fra fredag til søndag siste helgen i juli.

Sender fra eksotiske steder

De mange timene sporty action-tv fra Kristiansand blir glimrende markedsføring av TriQuart og av byen, ifølge Fred Arthur Asdal.

Han sier dette om bakgrunnen for TV 2s store interesse:

- Vi har hatt et tett samarbeid med Norges Triatlonforbund. De har hatt et ønske om å få norsk triatlon på tv fra et eller annet sted. I vinter kjøpte TV 2 rettighetene til World Triathlon Series, som sender fra eksotiske steder som Yokohama, Australia, Edmonton … Nå er de blitt nysgjerrige på norsk triatlon. Det er jo OL-gren, og det er OL i Tokyo 2020.

Flott utstillingsvindu for TriQuart

- TV 2 kan kanskje gjøre noe av det samme for norsk triatlon som de har gjort for sykkelsporten. Samtidig vet de at det kan være god underholdning som trekker seere, sier Asdal.

Han er takknemlig for å ha tunge TV 2 med på laget, og understreker markedsføringsverdien for triatlon:

- Det er en stor mulighet for sporten til å få vist seg fram. Noen har et et inntrykk av sporten, men de fleste har ikke det. Triatlon har ikke like mange år bak seg som friidrett og sykkel. Vi har en pedagogisk utfordring. Så tv blir et flott utstillingsvindu.

Må lage "best games ever"

- TV 2 er ganske rause når det gjelder sendeflate, og så er det opp til oss å fylle med godt innhold. Men vi trenger næringslivet og publikum med oss også, og alt som skaper rammene rundt, som på Tour des Fjords, sier Asdal.

Han nevner Odderøya, Kilden, Strandpromenaden og Tangen som steder som vil bli eksponert på tv.

TriQuart-sjefen mener den solide tv-dekningen inspirerer til ekstra innsats:

- På vegne av sporten og byen er jeg stolt. Det er først og fremst en stor mulighet. Det er et skikkelig løft, noe å strekke seg mot og jobbe for. Vi må lage «best games ever», sier Fred Arthur Asdal.

Lønnsomt for hotellene også

Han mener tv-eksponeringen av TriQuart også kan bidra til andre positive ringvirkninger:

- Kristiansand er i ferd med å ta steg i forhold til å være en arrangementsby. Dyreparken er en institusjon, og du har Sommerløpet, Palmesus, Tour des Fjords, TriQuart ... Vi har arrangementskompetanse. Jeg tenker at på sikt innebærer dette mange fremtidige overnattingsbesøk på et stadig stigende antall hotellrom, sier Fred Arthur Asdal.

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative