• nb
  • Home
  • Nyheter
  • Nytt USUS-fjes: Kaia Gjermstad, ny hotelldirektør Thon Hotel Kristiansand

Nytt USUS-fjes: Kaia Gjermstad, ny hotelldirektør Thon Hotel Kristiansand

Kaia Gjermstad hotelldirektør

Kaia Gjermstad (26) er forfremmet til direktør hos USUS-partner Thon Hotel Kristiansand fra 1. desember. Dermed er hun Kristiansands yngste hotelldirektør.

Se video av hotelldirektør Kaia Gjermstad nederst i saken - på USUS' egen Youtube-kanal

- Det har gått fort. Det var ikke en del av planen; jeg tenkte kanskje rundt 32 … Men når sånne ting som dette skjer litt fort, er det bare å hoppe i det, sier Kaia Gjermstad til usus.no.

Hun har dermed overtatt jobben etter Øyvind Øhman. Han går over i ny stilling som driftssjef/styreleder for de åtte Norlandia Hotel Group-hotellene med Thon Hotel-franchise. Les intervju med Øyvind Øhman da Thon Hotel Kristiansand ble partner i USUS

- Fantastisk å bli gitt så mye tillit

Den 26 år gamle nye hotelldirektøren på Thon Hotel Kristiansand må sies å ha gjort en kometkarriere på hotellet i Markensgate.

Det er ikke tilfeldig at bildet av henne er tatt i resepsjonen, i stedet for i direktørstolen. Gjermstad begynte i resepsjonen på hotellet i 2013, ble forfremmet til resepsjonssjef i 2014, og nå har hun altså gått helt til topps.

Men hun forsikrer at hun kommer til å ta sin tørn i resepsjonen også fremover.

Hun er veldig glad for å ha fått direktørjobben:

- Jeg synes det er helt fantastisk, egentlig, å bli gitt så mye tillit. Spesielt at de satser på såpass unge som får lov til å komme fram, sier Kaia Gjermstad.

Det begynte på Caledonien

Den unge kvinnen fra Flekkerøy i Kristiansand tok salg, service og reiseliv på videregående, og hadde praksis på Caledonien. Det fulle navnet på hotellet er Radisson Blu Caledonien Hotel. Caledonien er USUS-partner som for tiden gjennomgår radikal renovering.

Senere fikk Gjermstad jobb som ekstrahjelp på Caledonien, og hun tok fagbrev i resepsjonsfaget.

Søkte nattevakt, fikk dagjobb

- Jeg har vært så heldig at Caledonien ga meg mulighet til å jobbe som hovmester, i oppvasken, puben, nattevakt, frokosten … Alt mulig rart. Jeg er et ja-menneske, og ikke redd for å ta i et tak der det trengs, sier Kaia Gjermstad.

Og så gikk det bare en vei for henne i hotellbransjen:

- Jeg fikk også lov til å drive med innesalg på Caledonien. Vikariatet ga meg mer lyst på det administrative. Jeg så at Scandic skulle bli rebrandet til Thon. De utlyste en 80 prosent stilling som nattevakt. Jeg søkte den; og fikk dagvakt i resepsjonen her i 2013, forklarer Gjermstad.

Forelsket i hotellbransjen

Det tok ikke lang tid før ledelsen så enda mer potensial i den unge resepsjonisten:

- Jeg ble spurt om jeg hadde lyst på litt mer ansvar. Jeg tenkte at ja, ja, jeg får gjøre det. Jeg har formet litt min egen stilling, og det har vært superinteressant og veldig lærerikt.

Dermed ble Kaia Gjermstad resepsjonssjef i 2014. Og altså direktør tre år etter. Hun er helt sikker på at hun er kommet på sin rette hylle:

- Da jeg fant hotellyrket, forelsket jeg meg i hotell. Det er en passion som kommer boblende innenfra. Det er her jeg skal være, konstaterer hun.

Store muligheter uten høy utdanning

Hun forteller hva hun liker best ved bransjen:

- Det som gjør hotellbransjen interessant, er muligheten til å komme langt når du kan vise til resultater. Bransjen er opptatt av såpass myke verdier; de spør etter hvem du er, i stedet for bare formell kompetanse. Hotellbransjen er flink til å ta i bruk unge ledere og dra dem videre, påpeker Gjermstad.

Holder på klar målgruppe

Hun sier dette om ambisjonene for Thon Hotel Kristiansand med henne ved roret:

- Vi har sagt at vi skal være ditt businesshotell midt i byen. Individuelle businessreisende er det segmentet vi vil snakke mest til. Jeg vil fortsette å holde oppe den positive driften. Utfordringen fremover blir hoteller som snart kommer tilbake med ekstra rom. Vi må holde det effektivt, med en grei inntjening og riktig pris på rommene.

Med "hoteller som kommer tilbake", mener hun spesielt sin gamle arbeidsplass Caledonien.

Har stor nytte av USUS

Gjermstad roser USUS også:

- Min nytte av USUS er kursene deres. Nettverket med potensielle samarbeidspartnere er veldig viktig, at vi går sammen og samarbeider. Og mest av alt synligheten, sier hotelldirektør Kaia Gjermstad ved Thon Hotel Kristiansand.

Og her ser du Kaia Gjermstad på video, på USUS' egen Youtube-kanal: 

 

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative