• nb
  • Home
  • Nyheter
  • Nytt fjes i USUS: Kenneth Røynås, ny direktør på Clarion Hotel Ernst

Nytt fjes i USUS: Kenneth Røynås, ny direktør på Clarion Hotel Ernst

 

Kenneth Røynås (39) overtar tronen etter Eindride Lauritzen som ny hotelldirektør på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand.

- Det er stas, visst er det. Det er en drøm, sier Kenneth Røynås.

Han er tydelig svært fornøyd med den nye jobben sin som hotelldirektør på Clarion Hotel Ernst. Ernst er selvsagt USUS-partner.

Røynås tiltrådte i slutten av august, og overtok altså jobben etter Eindride Lauritzen.

Uvanlig bakgrunn

Den nye hotelldirektøren kommer opprinnelig fra Grimstad. Han har uvanlig nok bakgrunn fra Forsvaret, med både befalsskole og krigsskole i Luftforsvaret. Han har også en bachelor of management, med spesialisering i coaching, fra BI.

Se video med Kenneth Røynås der han forteller om noen av målene sine. Artikkelen fortsetter etter videoen. (Video: Inge T. Dalen/USUS)

Lang erfaring fra reiselivet

Røynås har 12 års fartstid i restaurantkjeden Egon, som daglig leder på ulike Egon-restauranter i både Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.

Han rakk også sju måneder som daglig leder av sushi-restauranten Food Asylum (USUS-partner) i Kristiansand før døra til Clarion Hotel Ernst åpnet seg.

- Jeg er fra meg av begeistring for den tiden på Food Asylum. Det er et fantastisk sted å jobbe, sier Røynås.

Skal være åpen og synlig direktør

Nå begynner han snart arbeidet med en strategisk handlingsplan for hotellet, og han er ikke redd for hårete mål:

- Vi skal formulere en visjon og sette opp delmål. Enhver bedrift med respekt for seg selv bør ha en visjon. Visjonen for Clarion-kjeden i dag er å øke livskvaliteten for gjestene og personalet. Det er en visjon som forplikter. Fy flate, som den forplikter, understreker Røynås.

Han lover å gjøre sitt:

- Jeg skal være en åpen og synlig direktør; ikke sitte på kontoret hele dagen, men være ute blant mine ansatte og blant gjestene. Skal du drive operativ ledelse, må du kjenne dine ansatte ut til fingerspissene, mener Kenneth Røynås.

Vil få lokalbefolkningen tilbake til hotellet

Den nye hotelldirektøren vil også jobbe for at flere fastboende skal bruke hotellet hans:

- Vi må få Ernst tilbake der det en gang var, et hotell for lokalbefolkningen også. Vi satser på at kristiansandere og sørlendinger skal bruke Ernst. Vi er store på kurs, konferanser og julebord. Vi må få de lokale til å bruke baren vår, bruke restauranten …

Røynås er ikke redd for å ta i litt:

- De andre hotellene kommer til å merke at jeg har begynt. Caledonien og Ernst skal være de ledende i byen igjen, erklærer han.

Radisson Blu Caledonien hotel (USUS-partner) er i gang med en omfattende oppussing i disse dager.

- Vi må finne nye markeder

Røynås oppfordrer til samarbeid i reiselivet generelt og hotellene imellom:

- Vi må finne nye markeder. Vi kan ikke sitte og forvente at andre gjør det for oss. Vi må slutte her på Sørlandet å snakke om ettervirkningene av oljebremsen. Det er tre-fire år siden. Hvis vi ikke har snudd og fornyet oss etter det, må vi sannelig se oss selv i speilet. Den sørlandske tregheten er litt for fremtredende her. Vi kan ikke vente på at oljen skal komme tilbake. Vi må finne nye måter å få inn kronasje på, sier Ernst-direktøren.

Vil utvikle Kristiansand som konferanseby

Han er begeistret for arbeidet USUS AS og kommunen har satt i gang for Kristiansand som konferanseby:

- Et utvalg for å gjøre Kristiansand mer attraktiv som møteby, det er et prosjekt jeg ønsker hjertelig velkommen. Målet er, i løpet av noen år, 100.000 konferansedøgn. Det er viktig å ha høye mål, og tankene USUS har med møtebyen Kristiansand er veldig spennende og veldig riktige, sier Røynås.

Satser på video i markedsføring

Han er også begeistret for et nytt Clarion-prosjekt som også omfatter Ernst i Kristiansand. Et kamerateam har dratt rundt og filmet på de ulike hotellene og fått de ansatte til å fortelle historiene sine. Nå skal videoene promotere hotellkjeden på Facebook, altså som innholdsmarkedsføring, også kjent som content marketing.

- Her får du ærlige og ekte historier fra vanlige ansatte på hotellene. Du får noen fantastiske historier. Dette kommer til å røre mange der ute, lover hotelldirektør Kenneth Røynås.

 

 

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative