• nb
  • Home
  • Nyheter
  • «Nytt» fjes i USUS: Her er den nye direktøren for Dyreparken Overnatting

«Nytt» fjes i USUS: Her er den nye direktøren for Dyreparken Overnatting

Øyvind Eikaas i Abra Havn

Øyvind Eikaas (47) er en svoren USUS-venn som skal lede Dyreparkens sjørøverkåker, hotell og Kardemomme-hus til nye suksesser.

- Vi har store planer. Ingen skal tvile på at Dyreparken har ambisjoner, sier en hemmelighetsfull Øyvind Eikaas.

Han er nybakt direktør for USUS-partner Dyreparken Overnatting, som omfatter rundt 1500 senger i Dyreparken hotell, Abra Havn og Kardemomme by.

På bildet øverst ser du Eikaas mellom sjørøverkåkene i Abra Havn. Men du får neppe se ham som vikar for Kaptein Sabeltann. (Foto: Inge T. Dalen/USUS)

Se video med Øyvind Eikaas nederst i artikkelen

Var med på å starte USUS

Men Øyvind Eikaas er egentlig ikke noe nytt fjes i USUS. Derav anførselstegnene i tittelen til denne saken. Han var tvert imot en av dem som var med på å starte det hele. Han satt i styringsgruppa i USUS da han var direktør for Clarion Hotel Ernst (USUS-partner) i Kristiansand.

Eikaas kommer fra jobben som leder for turoperasjon i Color Line (USUS-partner). Han har for det meste hatt kontor i Oslo.

Nå er han altså kommet hjem igjen til Kristiansand, og det setter han stor pris på:

- Det er deilig. Alle sørlendinger kommer alltid tilbake. Akkurat som Sabeltann.

- En av Norges mest attraktive jobber

Kristiansanderen har tidligere vært hotelldirektør for både Quality Airport Hotel Gardermoen, Rica Hotel Nordkapp og Rica Park Hotel Drammen.

Men Øvyind Eikaas mener ingen av hans tidligere jobber kan måle seg med sjansen han har fått nå:

- Dette er absolutt en av Norges mest attraktive direktørstillinger. Dette er noe helt spesielt. Vi har som målsetting at vi skal gjøre folk glade. Vi har en stor verktøykasse, med fantasifigurer som Sabeltann, Egners verden med Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus … Vi samarbeider med andre parker i hele verden om truede dyrearter. Alt dette skal vi konseptualisere. Det bygger på bærekraft og fantasi, vi skal fullstendig tematisere tingene i kombinasjon med all den nye teknologien som kommer.

Gøy og fantastisk

Eikaas utdyper slik:

- Jeg får være med på å utvikle et overnattingsprodukt med fantasi og hundre prosent tematisering. Det er vi som utvikler ideene sammen med resten av parken, og har ansvar for å sette dem ut livet. Vi har en langsiktig og dyktig eier som har som mål å utvikle parken. Vi er ikke styrt av en kjede; aktivitetene her får vi bidra til å utvikle. Det er gøy. Det er fantastisk, fastslår Eikaas.

Han peker på at Abra Havn er kåret til det sjette familiehotellet i verden og det nest beste i Europa. Abra Havn er også best på service i hele Norge.

På videoen under forteller Wenche Munkelien hva hun synes om Abra Havns store suksess i markedet. (Artikkelen fortsetter under videoen. Video: Regine D. Dalen/USUS)

- Fått helt klart mandat

- Det er gjort et godt stykke arbeid som jeg skal gjøre mitt beste for å ikke ødelegge. Jeg håper og tror jeg er en kreativ person som kan dra teamet i riktig retning, sier Øyvind Eikaas.

- Vi skal utvikle oss videre. Jeg har fått et helt klart mandat. Vi har høye ambisjoner, gjentar han.

Men Eikaas vil ikke avsløre nå de konkrete planene for videreutvikling av Dyreparken Overnatting.

Roser Wenche Munkelien

Han begrunner heller hvorfor Dyreparken har samlet overnattingsbedriftene sine i Dyreparken Overnatting, med én direktør:

- Det at vi nå har slått sammen organisasjonene er ikke for å skjære ned og effektivisere, det er for å vise at vi har ambisjoner om å utvikle oss videre. Overnattingen skal bli enda mer integrert med parken, understreker Eikaas.

- Det er viktig å ta kontroll på hele kundereisen; sikre at alle elementer før, under og etter opphold er profesjonalisert og konseptualisert fra a til å.

Wenche Munkelien har vært direktør i Abra Havn. Hun skal i høy grad være med videre.

- Jeg har store sko å fylle. Hun har bygd opp en enorm kunnskapsbase og et godt team. Jeg skal jobbe veldig tett med Wenche i prosjekter, opplyser Eikaas.

Vil være synlig for de ansatte

Han sier også noe om hvordan han vil være som hotelldirektør:

- Jeg liker å være ute og snakke med stuepikene og andre ansatte. Direktører har veldig lett for å lukke seg inne på kontoret. Det å være synlig og til stede, å lytte rett og slett, det håper jeg at jeg skal få ordentlig godt til. Å skape entusiasme er lett når det finnes så mye fra før, det er bare å fyre oppunder.

- Dyreparken er glad i USUS

I den nye jobben kommer Eikaas til å bli involvert i blant annet INSITE-prosjektet, som Dyreparken er eier av, og USUS er partner i. Det gleder den nye hotelldirektøren seg til:

- Dyreparken er glad i USUS. Jeg har jo vært med på å etablere USUS. Jeg har stor tro på gjestestrømmer, det at du skal utnytte de gjestestrømmene som allerede er der og få dem til å spre det glade budskapet. Det er den beste måten å markedsføre på, og ikke minst skape gjenkjøp. Jeg er entusiastisk til USUS, sier Øvind Eikaas.

Her forteller Øyvind Eikaas om den nye jobben sin i Dyreparken Overnatting (Video: Inge T. Dalen/USUS):

 

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative