• nb

Mineralparken satser på glamping i yurt

Mineralparken på Evje har kjøpt fire mongolske yurter (nomadetelt) for å gi gjestene enda flere spennende overnattingsmuligheter. 

- Campinghytter kan du finne overalt, men yurt-park finner du ikke så mange steder. Vi vil tilby noe annerledes. Det er veldig gøy. Vi gleder oss, og venter på at snøen skal forsvinne, uttaler en fornøyd Anette Hansson hos Mineralparken på Evje.

Opplevelses- og overnattingsbedriften i Evje og Hornnes kommune er selvsagt USUS-partner. Og nå satser Mineralparken utradisjonelt igjen, for å gjøre enda flere overnattingsgjester fornøyd.

Strøm, peis og stjernehimmel

En yurt, også kalt jurt på norsk, er et telt av filt, tradisjonelt brukt av nomader i for eksempel Mongolia.

Som du ser av bildet øverst, legger Mineralparken opp til glamping, altså glamorøs camping, i luksus-yurtene. (Foto gjengitt med tillatelse fra Mineralparken)

- Det blir veldig kult. Du har det tørt og komfortabelt. Det er innlagt strøm, og den lille peisen varmer veldig godt. Det er førsteklasses, gode senger for hele familien, opplyser Anette Hansson.

Det er sengeplass til 40 mennesker totalt i yurtene. Glassruter i taket gjør at gjestene kan ligge og se opp på stjernehimmelen.

På bildet under ser du hvordan yurtene tok seg ut hos de tidligere eierne. (Foto gjengitt med tillatelse fra Mineralparken). Artikkelen fortsetter under bildet

Stor etterspørsel etter flere senger

I Mineralparken skal de fire yurtene plasseres helt ned mot vannet, mellom trærne, og det blir uteplass med grill like ved dem.

Anette Hansson begrunner innkjøpet av de utradisjonelle teltene slik:

- Vi var nødt til å skaffe flere overnattingsplasser, både vår, høst og høysesong. Vi har så stor pågang fra skoleklasser, utdrikningslag, foreninger, korps og storfamilier på tur, vennegjenger på tur og firmagrupper. Yurtene passer godt inn. Vi har spesielle overnattingstilbud fra før, som lavvoer og laftehuset vårt.

Tilgang til "alt"

Hansson mener det blir populært at billetter til Mineralparken er inkludert i prisen for yurt-overnatting.

- Folk overnatter midt i parken, med tilgang til badestranda, kanoene, lekeplassen og minigolfen også etter stengetid. De vil føle de har en stor hage der de kan boltre seg, sier Anette Hansson i Mineralparken på Evje.

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative