• nb
  • Home
  • Nyheter
  • Dyreparken satser videre med mange spennende nyheter i 2019

Dyreparken satser videre med mange spennende nyheter i 2019

Dyreparken lanserte nettopp sine nye, spennende planer for 2019 og årene fremover.

Et splitter nytt overnattingskonsept, mulig gepardfødsel, apebursdag og store investeringsplaner i Kaptein Sabeltanns verden er noe av det som ble lansert på pressekonferansen i Dyreparken i går.

Utvikler glamping i tett dialog med gjestene

Når Dyreparken lanserer sitt nye glampingkonsept Safaricamp sommeren 2019, er det etter tett dialog med gjestene. Testkonseptet som åpner sommeren 2019 er utviklet basert på undersøkelser Dyreparken har gjort blant sine gjester. Dyreparken har spurt gjestene hvilke fasiliteter de ønsker og har også gjort grundige undersøkelser når det gjelder prissetting og hvilken pris gjestene er villig til å betale for å bo på et slikt overnattingstilbud.

I testfasen oppføres det 19 enheter i ulike størrelser og prisklasser, like ved siden av Dyreparken Hotell. Gjennom testperioden vil Dyreparken igjen være i tett dialog med gjesten og videre utvikling vil skje basert på tilbakemeldingene de får etter første driftsår.

Lanseringen av det nye overnattingskonseptet befester Dyreparkens posisjon som en fremoverlent bedrift som tar grep for å sikre seg at stadig flere av parkens gjester skal bo i parken. Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot erkjenner at de øvrige overnattingsproduktene i Dyreparken er i den øvre del av prisskaleen og håper at det nye konseptet kan gi dem innpass i en kundegruppe som ikke har hatt anledning til å bo i Dyreparken tidligere.

Våre største konkurrenter er AirBnb og private utleiere, deretter kommer andre hoteller og kommersielle overnattingsbedrifter. (Per Arnstein Aamot)

Trendy overnattingsform

Dyreparken følger trenden. Glamping, glamorøs camping er i vinden som aldri før og er blitt en etterspurt og populær ferieform. Camping med noe ekstra, kalte Hildegunn Skage Teinum i USUS fenomenet da hun ble intervjuet av NRK Sørlandet i etterkant av Dyreparkens lansering.

Vi ser at våre følgere responderer svært godt på innhold om de glampingproduktene som allerede finnes på Sørlandet. Hver gang vi poster slikt innhold i sosiale medier, blir det litt ekstra engasjement i kommentarfeltene.

Se innslaget på NRK Sørlandet

Dyreparkens Anniken Bjørnstad Schjøtt forteller at allerede kort tid etter salgsstart 13. november var de første enhetene booket.

Inngang safaritelt Dyreparken

Inngangspartiet i Dyreparkens nye safaritelt. Foto: Kristiansand Dyrepark AS

Interiøret i stue til Dyreparkens nye glampingtelt

Det er ingenting å si på komforten inne i glampinghyttene. Foto: Kristiansand Dyrepark AS

Måling og gjesteundersøkelser gir grunnlag for gode beslutninger

At nyheter er viktige for gjestene er Dyreparken klar over. Stadig utvikling, utvidelse av tilbud, nye lanseringer og forbedret gjesteopplevelse gjør at gjestene kommer igjen og igjen. Dyreparken måler gjestenes bevegelser i parken og får på denne måten nyttig kunnskap om hvordan og hvor gjesten beveger seg. Denne innsikten, i tillegg til kontinuerlige gjesteundersøkelser gir Dyreparken grunnlag for å fatte gode og velbegrunnende beslutninger.

Les mer om måling av gjestebevegelse i denne artikkelen om prosjektet INSITE

Investerer i Kaptein Sabeltanns verden

I anledning Kaptein Sabeltanns 30-årsjubileum i 2019, lanserte Dyreparken også en storstilt utvikling av Kaptein Sabeltanns verden; hele 50 millioner skal investeres i løpet av de neste 4-5 årene.

Kaptein Sabeltann mynt 30 år

Kaptein Sabeltanns 30-årsjubileum blir feiret med sjørøverfest og store utviklingsplaner i Kaptein Sabeltanns verden.

Dette er en fin anledning for oss til å starte en revitalisering av hele Kaptein Sabeltanns Verden. Vi satser på enda mer opplevelsesbasert underholdning og utvider området Kaptein Sabeltanns Verden", sier Per Arnstein Aamot.

I 2018 åpnet Kaptein Sabeltanns spøkelseshus og i løpet av de neste 4-5 årene vil hele området bygges om og videreutvikles. I første omgang bygges det to nye attraksjoner; «Den Hemmelige Gullskatten» og «Den Forheksede Labyrinten». I tillegg vil det bli helt nye opptrinn og i perioder vil skremmefaktoren i Spøkelseshuset trappes opp flere hakk.

Illustrasjon av inngangspartiet til den forheksede labyrint i Kaptein Sabeltanns verden

Illustrasjon fra en av de nye attraksjonene i Kaptein Sabeltanns verden, Den forheksede labyrint.

Høsten 2019 lanseres en ny helaftens animasjonsfilm; Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant. Filmen produseres av Qvisten Animation, samme selskap som står bak suksessene "Dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Kutoppen", samt de nye Flåklypa-filmene.

Det er svært viktig for Dyreparken at Dyreparkens produkter blir en del av folks daglige liv, slik at Dyreparken hele tiden er i folks bevissthet når beslutning om neste ferie skal tas.

Bursdagsfeiring av Julius

2. juledag 2019 fyller Julius 40 år.

Julius har spilt en veldig viktig rolle i Dyreparkens utvikling, og han er et av dyrene som har vært hos oss lengst. Vi kommer til å invitere en rekke barnehager for å ta del i bursdagsfeiringen, men bursdagen vil også bli markert i resten av året, blant annet ved at det settes opp egne dyrepresentasjoner av Julius, forteller Per Arnstein Aamot.

Når det i tillegg er stadfestet at Julius er renraset vest-afrikansk sjimpanse og at han blir en del av bevaringsprogrammet for den utrydningstruede arten er det ekstra stas.

Det er også konkrete planer om en animasjonsfilm om Julius i samarbeid med Qvisten Animasjon.

Julius sjimpanse i Dyreparken med bursdagskake

Det er ikke til å tro at denne tassen fyller 40 år til neste år. Foto: AJAK

Mulig ny gepardfødsel

Med svært stor sannsynlighet er geparden Kimani drektig igjen og det forventes et nytt kull geparder i januar. Kimani fikk også et kull for to år siden og er en viktig gepard i det internasjonale bevaringsprogrammet for utrydningstruede dyr, som Dyreparken er en del av. Også denne gangen valgte hun hannen Kito som far til sine barn.

Geparden Kimani med fire gepardunger

Geparden Kimani er etter all sannsynlighet drektig igjen. Foto: Kristiansand Dyrepark AS

Det er mange som ikke vet det, men Dyreparken spiller en stor rolle i arbeidet med å sikre truede dyrearters fortsatte eksistens i verden. Mange av Dyreparkens ansatte har kompetanse i verdensklasse på sine fagområder.

Store områder tilgjengelig for videre utvikling

På presselanseringen viste Per Arnstein Aamot skisser over parkens områder og hvilke steder de ser på muligheter for utvikling. I tidligere nevnte campingkonsept er det lagt inn flere mulige områder for ytterligere bygging, blant annet området bak savannen.

Dyreparken jobber også med planer om mulig utvidelse av Abra Havn.

I tillegg har de store områder bak Abra Havn som kan benyttes til utvikling i fremtiden.

Tagger:, ,

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative