• nb

Hvem er kvinnene i Usus?

Forsker og stipendiat May-Linda Magnussen skal  kartlegge situasjonen til kvinnene som jobber i Usus-bedrifter.

magnussen-May-linda_foto_HESMagnussen utfører jobben sammen med sin kollega Christine Svarstad. Det dreier seg om likestillingssituasjonen i Usus og kvinner i lederstillinger. Hvor mye makt og innflytelse har kvinnene i Usus? Er det flere som ønsker seg  lederstillinger?

Nytteverdi av forskningen:

 Spørreskjemaet går til både menn og kvinner og kartlegger en lang rekke variabler som kan si mye om hvordan de ansatte har det i jobben sin og i familielivet sitt. Det betyr at selv om dataene sier noe om kvinners situasjon, så kan de også brukes for å gjøre Usus-bedriftene til mer attraktive arbeidsplasser generelt.

- Til sjuende og sist er det likevel bedriftene som bestemmer hvilken nytteverdi dette skal få. Kanskje de tenker at, yes, dette er kjempebra, nå vet vi at mange kvinner i bedriften vår ønsker å være ledere. Nå skal vi få flere kvinner inn i ledelsen, sier May-Linda Magnussen.

Agderforskning har tidligere kartlagt kvinners situasjon i bransjenettverkene Eyde og Node.

Viktige spørsmål:
– Eyde og Node var interessert i å tiltrekke seg flere kvinner. Det er mange kvinner i Usus-bedriftene. Men hvor befinner de seg? Hva slags makt og innflytelse har de? Hvor mye tjener de? Hvor mye jobber de? Hva synes de om sine fremtidige muligheter?  Hvis det er store lønnsforskjeller, får vi dokumentert det. Vi skal også kartlegge hva slags utdanning kvinnene har, hvor lenge de har jobbet i bransjen, om de har jobbet i andre bransjer, hvor de bor og så videre, sier Magnussen.

Hun supplerer:

- Kvinnene og mennene blir bedt om å evaluere arbeidssituasjonen, om de trives eller vil skifte jobb. Det er ganske mange spørsmål om likestillingssituasjonen for menn og kvinner. Vi spør om kvinner opplever seg forbigått, og om kvinner i lederstillinger har reell makt. Det sier noe om likestillingssituasjonen på Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Adresse

v/USUS AS
Ny adresse fra 18.sept-17!
Vestre strandgate 26
(5.etg),
4611 Kristiansand
Org nr: 993 995 282

Kontaktpersoner

Følg oss på Facebook

Sertifisering

Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative