Ibsen flytter inn i Fjæreheia Amfi i Grimstad

Kilden teater og konserthus har inngått avtale med Det Norske Ibsenkompaniet om oppsetninger i Fjærheia Amfi. Fjæreheia er et gammelt steinbrudd og har siden 1993 vært en spektakulær skueplass for både Ibsens dramatikk og moderne rockemusikaler. Nå ønsker Det Norske Ibsenkompaniet å bygge og utvikle Fjæreheia som arena med en tydelig Ibsenprofil, og ser for seg at satsingen kan tiltrekke seg mange spennende scenekunstnere, artister og prosjekter.  
Terje Vigen i Fjæreheia Terje Vigen i Fjæreheia 2017 Foto: Kjartan Bjelland

Med Ibsenkompaniet sikres et fortsatt høyt kunstnerisk nivå i Fjæreheia, sier Kildens administrerende direktør, Harald Furre. Det Norske Ibsenkompaniet er en profesjonell aktør med store ambisjoner. Vi mener dette er en løsning som vil gi en god effekt for Fjæreheia, Grimstad og Agder.

Kilden ønsker å forlate Fjæreheia som sin femte scene til fordel for større tilstedeværelse i resten av Agderregionen, men vil bidra til å sikre videre drift av anlegget som utendørsscene og til fortsatt virksomhet på et høyt kunstnereisk nivå i årene fremover. Kilden har lang erfaring med oppsetninger i Fjæreheia og vil bidra med både driftsmidler, kompetanse og utstyr i en oppstartsfase, men ønsker på sikt å trekke seg ut av anlegget.

Det Norske Ibsenkompaniet har fått et ærefullt oppdrag, kommenterer Kåre Conradi, stifter og kunstnerisk leder av Ibsenkompaniet. Fjæreheia er en av Norges mest unike kulturarenaer og vi vil forsøke holde Fjæreheia slik det ofte har blomstret. Som et sted i Ibsens ånd.

 

Kåre Conradi
Kåre Conradi Foto: Det Norske Ibsenkompaniet

Det Norske Ibsenkompaniet:
Det norske Ibsenkompaniet AS (The Norwegian Ibsen Company) ble etablert med formål om å produsere Ibsens verk på både norsk og engelsk og bygge en teaterbro med resten av verden og Ibsens hjemland. Ibsenkompaniet vil presentere Ibsens verk på høyt faglig nivå, med landets ledende Ibsentolkere på scenen. I tillegg til egne produksjoner arbeider kompaniet med ressurs- og kompetanseutveksling mellom norske og utenlandske aktører og regissører gjennom samproduksjoner, gjesteforestillinger, forelesninger, seminarer og workshops. Nylige produksjoner inkluderer The Lady from the Sea, London, co – produksjon med Print Room at the Coronet i London og gjestespill med Lille Eyolf i London i samarbeid med Nationaltheatret.

Stifter og kunstnerisk leder er Kåre Conradi og produsent er André Moi Danielsen.

Kilden teater og konserthus

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er Norges nest største scenekunstinstitusjon og et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av den sosiale siden av samfunnsoppdraget gjennom Kilden Dialog. I samspill med hverandre representerer de et kulturelt tilbud uten sidestykke. I 2019 opplevde 176.000 publikummere 848 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerte 252 årsverk og 23 nasjonaliteter.