Barnas By Kristiansand – En virtuell reise

Barnas By - En virtuell reise er en nyskapende digital opplevelse som gir deg sommerfugler i magen.
Barnas By Kristiansand 2021

Barnas By opplevelsen er laget slik at det føles i kroppen når du besøker den. Den digitale reisen tar deg gjennom seks forskjellige fantastiske steder. En dyrepark, et konserthus, et vitensenter, en klatrepark, et museum og et badeland. Alle opplevelser i Barnas By Kristiansand.

Det starter med en spillinspirert meny der du snurrer rundt i Barnas By’s verden. Når du klikker på et sted, blir du sugd inn i denne verdenen i en film som virkelig kiler i magen. Du stopper opp og kan se deg rundt og se på bilder og filmer fra opplevelsen. Deretter kan du reise tilbake til Barnas By menyen og spinne videre til neste attraksjon.

Test ut den virtuelle reisen her: barnasbykrs.no

Visit Sørlandet og Kristiansand kommune besluttet i 2020 å revitalisere Barnas By Kristiansand og produksjonsselskapet Wingboot med base i Farsund fikk oppdraget. Wingboot er et selskap som spesialiserer seg på digitalisering av følelser og bygger helt unike opplevelser på nettet. Teamet bak Wingboot er internasjonalt har vunnet over 100 internasjonale priser for sine digitale produksjoner. For eksempel Cannes Lions og Emmy-nominasjoner.

Sammen gikk vi til Dyreparken, Aquarama, Høyt & Lavt Kristiansand, Vitensenteret, Kilden teater og konserthus og Vest-Agder Museet for sammen å skape en spennende og helt ny opplevelse for hele familien fra fantastiske Kristiansand. Normalt konkurrerer de om de samme kundene, men her står de sammen for å presentere Barnas By Kristiansand som den flotte familiedestinasjonen byen er.

– Med Wingboot på laget har vi utviklet en helt unik teknologiløsning kombinert med historiefortelling og skapt en sømløs digital reise som gir en ny type opplevelse for besøkende. Prosjektet Barnas By skal styrke Kristiansands merkevare som Norges beste feriedestinasjon for barnefamilier, sier Synnøve Aabrekk fra Visit Sørlandet.

Barnas By TV2 nyhetene fredag 25 juni 2021
TV2 Nyhetene kl. 18.30 brakte nyheten på lanseringdatoen fredag 25. juni.

Nå oppfordrer vi alle til å gå inn og oppleve de forskjellige attraksjonene og få en følelse av hvordan Barnas By Kristiansand føles, og hva som kan oppleves ved å være der. Den virtuelle Barnas By reisen er spennende, gøy, og leker litt med ideer fra interaktive spill og lignende opplevelser. Vårt mål er at store og små skal kunne ha et morsomt øyeblikk sammen samtidig som de opplever Kristiansand fra barnas perspektiv og blir inspirert til å besøke de seks flotte familieattraksjonene.

-Den virtuelle reise stopper ikke her, vi håper at flere aktører vil delta i reisen fremover, avslutter Synnøve Elisabeth Aabrekk fra Visit Sørlandet.

Deltakere i prosjektet:
Aquarama
Dyreparken
Høyt & Lavt Kristiansand
Kilden teater og konserthus
Vest-Agder Museet
Vitensenteret

Om Wingboot:
Wingboot er et spennende digitalt produksjonsfirma med base i Farsund, men med et internasjonalt team og nedslagsfelt. Wingboot er et selskap som digitaliserer følelser. De bruker tech for en menneskeliggjøre opplevelse og de bruker tech for å få bort den tekniske følelsen. www.wingboot.co